În plină pandemie de coronavirus, primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea cumpără mobilier urban în valoare de 18 milioane de euro de la o firmă controlată de fiul primarului comunei prahovene Cornu. Alexandru Nanu (foto sus), cel care potrivit europarlamentarului USR Clotilde Armand controlează firma contractată de primăria Capitalei, este și fost vicepreședinte al Tineretului Social Democrat Prahova și patron al clubului Nuba.

“În plină pandemie Primăria Municipiului București a acordat ieri un contract în valoare de 18.376.224 EURO unei firme controlată de Alexandru Nanu.

Contract: Achiziție de elemente constructive pentru mobilier urban, respectiv adăposturi modulare pentru stații de troleibuz și stații de autobuz.

Firma acestuia nu este la primul contract cu autorităţile locale. A primit în ultimii ani contracte prin atribuire directă de la mai multe instituţii subordonate Primăriei Capitalei“, arată Clotilde Armand, care a prezentat pe facebook și datele achiziției, conform anunțului din SICAP.

În noiembrie 2018, G4Media a scris că patronul clubului NUBA, fiul primarului din Cornu, Alexandru Nanu este beneficiarul banilor pentru controversatul proiect de Centenar al Primăriei Sectorului 1: “Euromedia Group SA nu este la primul contract cu autorităţile locale.

A primit, în ultimele şase luni, contracte prin atribuire directă de la mai multe instituţii subordonate Primăriei Capitalei – Centrul de Artă, Creaţie şi Tradiţie sau RATB. A avut, în 2017, o cifră de afaceri de 45869952 de lei (aproximativ 10 milioane de euro) şi un profit de 5408671 de lei (1,1 milioane de euro) (…)

Alexandru Ştefan Nanu a fost între 2014-2015 consilier personal al directorului Agenţiei Naţionale pentru Turism şi vicepreşedinte TSD Prahova.

Sursa: comisarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here