Fostul procuror Daniel Bucur de la Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Sinaia a fost trimis, astăzi, în judecată de procurorii DNA Ploiești, acesta fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit comunicatului de presă al DNA, în luna februarie 2015, inculpatul, în calitate de procuror la PJ Sinaia, a pretins de la două persoane, care sunt martori denunțători, și a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul îl deține în orașul prahovean Comarnic.

„În schimbul acestor servicii, procurorul le-a promis celor doi, pe care anterior îi cercetase și față de care dispusese trimiterea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie în formă calificată, că va interveni la judecătorul care avea spre soluționare cauză respectivă, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență, astfel încât acesta din urmă să dispună o pedeapsă blândă, respectiv condamnarea celor doi cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, se arată în documentul citat.

De asemenea, Bucur Daniel este acuzat că, în perioada aprilie – mai 2015, în aceeași calitate, a pretins și a beneficiat de executarea unei lucrări în valoare de aproximativ 4.000 lei, la același imobil (placare cu piatră a unui gard), de la o persoană cercetată de magistrat pentru săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor.

În schimb, procurorul i-a promis persoanei respective că, în cauza respectivă, va adopta față de acesta din urmă o soluție favorabilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Ploiești, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Daniel Bucur a fost plasat sub control judiciar, având interdicția de a-și exercita funcția de procuror.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here