A nins abundent în ultimele ore în Ploiești, iar străzile din municipiu au fost acoperite de zăpadă. Primarul Adrian Dobre a organizat astăzi o conferință pe tema deszăpezirii în care a oferit date referitoare la intervenție și a declarat că este mulțumit de cum s-a realizat acțiunea.

În schimb, ploieștenii au postat pe Facebook dimineață imagini din mai multe zone ale orașului care erau acoperite de zăpadă. Fotografiile au fost realizate în mare parte în jurul orelor 8-9, când traficul este intens în oraș, iar imaginile au fost realizate pe străzile 13 Decembrie, Cameliei, Erou Marian Moldoveanu, Făt-Frumos, Grindului, Malu Roșu, Șoseaua Vestului, în zona Lămâița, în zona Jianu, în cartierul Cina, în parcul Aurora și în zona Primăriei Ploiești și prezintă atât carosabilul, cât și trotuarele. Puteți vedea galeria foto la finalul articolului.

În cadrul conferinței, primarul Adrian Dobre a declarat că s-a acționat de noaptea trecută, începând cu ora 21.00, pe toate arterele, atât urgența 1, cât și urgența 2, pentru a combate poleiul cu material antiderapant. Edilul-șef spune că s-au folosit 300 de tone de material antiderapant, iar acțiunea a durat până la ora 2.00, când utilajele s-au retras la garaj pentru a fi reîncărcate. Primarul spune că la ora 4.00 a început să ningă abundent și în 30 minute “orașul era alb”, iar la 4.40 au intrat pe străzi utilajele: opt utilaje de capacitate mare, cu aproximativ 10 tone de material antiderapant fiecare, șase utilaje de capacitate medie, cu câte șase tone de material, șase utilaj de capacitate mică cu câte o tonă de material, toate fiind dotate atât cu sărărițe, cât și cu lame. În plus, primarul spune că s-a mai acționat cu trei sărărițe de capacitate de o tonă și șapte utilaje mari cu lamă. Dobre a mai declarat că s-a desfășurat activitatea de îndepărtare a zăpezii și împrăștiere de material antiderapant cu precădere pe poduri și pe străzile din urgența 1, cum ar fi Bulevardul București, Independenței, Republicii, Gheorghe Doja, axele nord-sud și est-vest, Malu Roșu, Cantacuzino, Mărășești, Mihai Bravu, Bobâlna, Rudului, Eroilor, Buna Vestire, Izvoare, Grădinari până la ora 08.00, când utilajele au intrat pe străzile din urgența 2.

Primarul Dobre spune că după ce ninsoare se oprește, operatorul de salubritate are la dispoziție șase ore pentru a deszăpezi străzile principale din urgența 1 și 12 ore pentru a curăța străzile din urgența 2. În intervalul 7.30-8.00, 200 de angajați ai operatorului de salubritate au intervenit pentru degajarea trotuarelor din jurul școlilor, trecerilor pentru pietoni și aleile din zona bulevardelor și a străzilor principale. SGU a intervenit în zona parcurilor, mai precizează edilul-șef.

Pompierii și jandarmii au intervenit în zona spitalelor, după ce s-au oferit voluntar pentru această acțiune.

Dimineață a avut loc și un incident, un TIR a derapat pe podul de la Coca-Cola deși, spune primarul Dobre, pe pod să dăduse cu foarte mult material antiderapant, dar probabil din cauza traficului TIR-ul nu a mai putut urca panta podului.

Întrebat dacă este mulțumit de intervenția operatorului de salubritate, primarul Adrian Dobre a răspuns: “da, ținând cont de modul în care a nins de la ora 4 abundent și până la ora aproape 10, 9-10, fiind pe teren și văzând cu câte utilaje s-a intervenit și cu cât material antiderapant s-a dat în perioada respectivă, da.”.

Primarul a mai menționat că în Ploiești sunt aproximativ 280 de asistați sociali care prestează muncă în folosul comunității, dar că astăzi au intervenit cu lopeți pentru degajarea zăpezii doar 13, pentru că restul își efectuaseră deja numărul necesar de ore, dar că va avea o discuție cu consilierii locali pentru ca pe viitor, în astfel de situații, asistații sociali să intervină la deszăpezire acolo unde este necesar, nu în serviciile unde sunt arondați de regulă.

Iată imaginile postate astăzi dimineață de ploieșteni pe Facebook, din mai multe zone ale orașului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here