28 februarie 2018, orele 9:47, jurnaliștii ploieșteni primesc un SMS de la Biroul de Presă al Primăriei Ploiești: sunteți așteptați la 10:30 la o conferință de presă susținută de primarul Adrian Dobre. La 9:56 a venit alt SMS potrivit căruia s-a modificat ora conferinței, după discuții cu jurnaliștii, din 10:30 în 11:00. Oficial, stilul adoptat de PNL în ultima vreme, nu s-a transmis și obiectul conferinței de presă. Dată fiind această grabă și faptul că ultima conferință de presă a primarului Dobre (exceptând întâlnirile lunare cu presa care nu sunt conferințe) a fost în octombrie 2017 și avea ca obiect ultimatumul dat de primar conducerii SGU să rezolve problema plăților salariaților redacția Incomod a decis ca doi jurnaliști să-și întrerupă activitățile, să plece la Primărie și să fie pregătiți pentru a transmite live pe facebook mesajul important al primarului către națiune. Dar… Din câte mi-au spus colegii mei, obiectul conferinței de presă a fost mulțumirea primarului legată de modul în care a fost realizată deszăpezirea. În opinia primarului, normalitatea este subiect de conferință de presă. Niciun cuvânt însă despre afirmațiile bombă făcute cu ocazia dezbaterii bugetului Ploieștiului: că există lucrări fictive confirmate de RASP și plătite de Primărie.

Coincidență sau nu, tocmai când colegii mă anunțau că Dobre face o conferință de presă al cărei subiect nu este cunoscut, studiam câteva documente care îl vizau pe primarul Ploieștiului. DNA Ploiești a investigat o plângere penală în care primarul Dobre era acuzat de abuz în serviciu, soluția (care poate fi contestată) dată fiind disjungerea cercetărilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu.

Ca fapt divers, multe persoane mă întreabă cum ajung în funcții de conducere tot felul de incompetenți. De fiecare dată dau explicații și arăt cu degetul oamenii din umbră sau partidele politice. Iată o poveste reală, poate înțelegeți mai bine mecanismul din spatele incompetenților.

Soarta Ploieștiului a fost decisă într-o sufragerie a unui apartament din centrul Ploieștiului. Pare o copie a episodului din sufrageria lui Gabriel Oprea de la alegerile prezidențiale din 2009, turul doi, doar că la Ploiești lipsesc serviciile. Sunt prezenți în schimb oameni politici și viitori consilieri ai primarului. Primăvara dinaintea alegerilor. Viitorul primar stă pe o canapea, îmbrăcat într-un costum albastru. În jurul său se agită echipa de campanie, cei care au decis să-l susțină. Viitorul primar ia cuvântul: ”o să am nevoie de un album foto de prezentare, dar nu am decât acest costum”. Rezolvarea problemei vine de la partidul care îl susține. ”Nu mai știu cât a primit pentru al doilea costum, pentru pantofi a primit 30-35 milioane (3.000-3.500 lei). La fel, a mai primit niște bani de la partid pentru cămașă și cravată”, a declarat un participant la discuțiile din sufragerie.
Subiectul doi, partidul concurent la alegeri. Tot în sufragerie se ia decizia: viitorul primar va face cununia civilă pentru a evita un atac al opoziției pe acest subiect, în mass-media. Există deja un precedent. Viitorii consilieri personali ai viitorului primar au și o temă: de luat la mână toate contractele semnate de primarul în funcție al partidului concurent.
Șeful de campanie al viitorului primar își pune la bătaie tot ce are pentru incompetentul care ajunge primar pe banii și imaginea altora. La nici șase luni de la semnarea mandatului, primarul îi uită pe mulți dintre cei care l-au ajutat, oameni fără de care nu ieșea primar niciodată.

Acum înțelegeți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here