Au trecut patru ani de la alegerile locale din 2016, de la începutul lunii iunie.

Câștigătorul, Adrian Dobre (PNL), ne anunța râzând că va realiza Spitalul Municipal, principala sa promisiune din campania electorală.

Nu e un secret faptul că Dobre a ieșit primar datorită lui Andrei Volosevici, echipei de campanie și susținerii unor parlamentari PNL.

Incapabil din punct de vedere politic și administrativ să gestioneze o pălărie așa mare și cu un Consiliu Local majoritar PSD-ALDE, Dobre a fost primar doar cu numele.

Orașul Ploiești parcă a fost abandonat, omorât nu numai de poluare și gunoaie (mă refer la deșeurile care zăceau pe marginea drumurilor), dar și de incompetență și nepăsare. Călăii sunt primarul, viceprimarii și consilierii locali.

Orașul a fost precum un cadavru de care și-au bătut joc hiene parșive și plictisite, care din când în când îi mai smulgeau carnea de pe oase.

Citiți și vă minunați cum a pierdut Primăria Ploiești finanțarea unor proiecte importante: documentația a fost trimisă prin fax, dar nu a ajuns la destinație pentru că un funcționar a greșit numărul de fax. Nici când s-a aflat de această eroare nu s-a obosit nimeni să remedieze situația, funcționarii responsabili mulțumindu-se să trimită documentele prin poștă, documente care au ajuns la Ministerul Dezvoltării după data limită a depunerii dosarelor.

INCREDIBIL! Cum a pierdut Primăria Ploiești finanțarea celor mai importante proiecte

Aleșii locali nu s-au sinchisit să găsească vinovații și să îi sancționeze. Un minim de bun simț față de alegători și plătitori de taxe și impozite obliga orice ales local să ceară o anchetă internă sau să facă verificări pentru a identifica vinovații. Nimic. Primarul Dobre a pasat pisica la viceprimarul Ganea, Ganea la Dobre și cam atât.

În mai tot acest mandat, Ploieștiul a fost sufocat de gunoaie. Singurul care a avut reacție publică pe această temă a fost pentru scurt timp primarul Adrian Dobre, care a și făcut plângere penală pentru lucrări neefectuate de Rosal, facturate și plătite de Primăria Ploiești. Acest lucru s-a întâmplat în 2019, după ce în 2017 și 2018 primarul nu a suflat nicio vorbă pe acest subiect, ba chiar a petrecut câteva zile pe litoralul românesc în compania directorului Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță. Martorii întâlnirilor spun că aceștia s-au văzut la masă în fiecare zi, timp de trei zile. La discuții a participat și Vasile Ionescu, angajatul RASP care teoretic răspunde ca Rosal să nu factureze lucrări fictive, adică exact ce a descoperit primarul Dobre, dar și Curtea de Conturi.

Aleșii locali însă aveau altă grijă și nu pentru interesul ploieștenilor: să voteze majorarea tarifului pentru colectarea deșeurilor.

EXCLUSIV. Propunere pentru majorarea tarifului de colectare a deșeurilor, deși Ploieștiul e îngropat în gunoaie

Ca și comparație, în august 2019, câțiva ploieșteni disperați că Rosal nu ridică gunoaiele de pe străzi, le-au dat foc. O lună mai târziu, consilierii locali propuneau mai mulți bani de la ploieșteni pentru operatorul de salubritate.

VIDEO. Ploieștenii dau foc la gunoaiele pe care nu le-a ridicat Rosal

Recent, aleșii locali care își fac încălzirea pentru campania electorală și-au adus aminte de locuitorii din cartierul Mitică Apostol. Și ei au resimțit invazia gunoaielor, atunci nu i-a vizitat nimeni.

FOTO: APOCALIPSA GUNOAIELOR la Ploiești! Haos în cartierul Mitică Apostol!

Nici copiii ploieștenilor nu au scăpat de nepăsarea și incompetența aleșilor locali.

Imagini dezolante din Ploiești! Copii care se joacă printre munții de gunoaie

Și uneori consilierii locali erau apărătorii operatorului de salubritate…

VIDEO| Consilierul local PSD, George Botez, și directorul RASP Ploiești (PSD), Raul Petrescu, apărătorii Rosal în scandalul gunoaielor

Sârbu e PR la Rosal? Liderul grupului PNL din Consiliul Local, ode pentru firma care lasă Ploieștiul îngropat în gunoaie

În 2018 ploieștenii nu aveau nici măcar servicii de bază pentru dezinsecție și deratizare. Căpușele sugeau sângele ploieștenilor, alte căpușe bugetele. Aleșii locali cam absenți.

Un om a murit…

În lipsa dezinsecţiei, peste 100 de prahoveni au ajuns la spital într-o lună, după ce au fost muşcaţi de căpuşe

Sute de ploieșteni au fost înțepați de insecte! Date statistice de la unitățile spitalicești!

Misterul invaziei de țânțari, viespi și căpușe de la Ploiești! Un om a murit din cauza birocrației în timp ce primarul Adrian Dobre negocia pe ascuns rezilierea contractului de dezinsecție

Ca jurnalist, am participat la o sumedenie de ședințe ale Consiliului Local. La un moment dat m-am lăsat de sportul ăsta. Același scenariu de fiecare dată, aceleași mutre plictisite (majoritatea), același sistem de vot bazat pe înțelegeri făcute cu 24 de ore înainte.

Recunosc, în ultima perioadă mergeam doar să râd, că la fiecare ședință consilierul local George Botez îl lua la mișto pe primarul Adrian Dobre. În rest…nimic. Niciun schimb de idei, vreun proiect, vreo chestie bună pentru oraș, ceva, orice…

Măcar acum ar fi cazul ca aleșii locali să ceară scuze ploieștenilor. Sunteți oameni, nu hiene, nu?

Acum, după patru ani de mandate, avem poluare și gunoaie, nepăsare și incompetență. Și nici măcar o explicație simplă, de bun simț, măcar tradiționalul: ”Bă, n-am putut să fac ceva din următoarele motive. Am vrut, dar nu mi-a ieșit”.

Dezolant și scârbos în același timp.
Acesta este Ploiești smart city, ca să facem haz de necaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here