La datele de 11.04.2018 şi 12.04.2018 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor PAPA IOANA, BRÎNZELEA RAMONA, SOARE IONUȚ MARIAN, PAPA CRISTIAN ADRIAN MARIO şi  RÎCIU DANIEL,  pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui  grup infracţional organizat, trafic de persoane şi complicitate la trafic de persoane.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2017 inculpatele  Papa Ioana, Brînzelea Ramona și  suspectul C. C. au constituit un grup infracțional organizat la care ulterior au aderat inculpaţii Soare Ionuț Marian, Papa Cristian Adrian Mario,Rîciu Daniel precum şi alţi suspecţi, care a avut ca scop săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și trafic de persoane. S-a reţinut că inculpata Papa Ioana, direct sau prin intermediari, a racolat tinere pe care, ulterior,  inculpata Brînzelea Ramona și suspectul C. C. le transportau în Germania, în zona orașului Dortmund, unde în cadrul cluburilor din zonă, acestea practicau prostituția sub directa coordonare și supraveghere a membrilor grupului infracţional.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că  o parte dintre persoanele de sex feminin care practicau prostituția în beneficiul grupului au fost recrutate și exploatate prin inducere în eroare, făptuitorii profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora.

Astfel, membrii grupului încercau să le inducă tinerelor recrutate sentimentul că fac parte dintr-o familie și că ceea ce câștigă din practicarea prostituției se cuvine „familiei”, suspectul C. C.  fiind „tatăl”, iar inculpata Brînzelea Ramona „mama”.

   De asemenea, inculpaţii Soare Ionuț Marian și Papa Cristian Adrian Mario, sub coordonarea inculpatei Papa Ioana, au recrutat mai multe tinere prin metoda „lover boy”, inculpaţii locuind împreună  cu acestea pe teritoriul Germaniei, în apartamentul închiriat de către inculpata Brînzelea Ramona.

Astfel, inculpaţii Soare Ionuț Marian și Papa Cristian Adrian Mario primeau un procent de 50%  din sumele obţinute de către tinere din  practicarea prostituţiei, iar restul de 50% revenea  inculpatei Brînzelea Ramona și suspectului C. C.

Cu ocazia celor două percheziții efectuate pe raza municipiului  Bucureşti au fost indisponibilizați aproximativ 44.900 de euro, 300 g. de aur, două autoturisme și mai multe înscrisuri.

La data de 12.04.2018  Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brașov, București, Craiova și Târgu Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here