Au apărut primele imagini cu băiatul de 8 ani care și-a pierdut dinții din față după ce s-a lovit de marginea unui tobogan, la Therme, complexul de ape termale din apropierea Bucureștiului.

Pe 24 ianuarie distracţia se încheia brusc pe acest tobogan pentru un copil de 8 ani şi 7 luni. După o cursă nebunească prin tuburile de apă, băiatul s-a trezit plin de sânge pe față: şi-a pierdut incisivii centrali superiori, care i-au fost smulşi din rădăcină de impact.

Citește și: Bebeluș de 11 luni, internat la Spitalul Județean după ce s-a opărit cu cafea

Incidentul, deosebit de grav, i-a alarmat pe inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, care au început o investigaţie. Aceştia au descoperit că toboganul poate fi folosit de copiii în vârstă de peste 8 ani, care poartă echipament adecvat. Până aici, victima a respectat regulile. Însă lângă punctul de plecare nu se află niciun angajat al parcului care să le ofere indicaţii copiilor. Că ar fi trebuit să fie, reiese din mesajele afişate în centru în care se spune că:

“Este obligatorie respectarea indicaţiilor cu privire la folosirea toboganelor şi a piscinelor, atât cele oferite de către personalul de specialitate, cât şi cele afişate.”

Citește și: Fire de electricitate, rupte de o basculantă! Traficul a fost întrerupt pe DN 1B!

Cu toate astea, reprezentanţii Therme susţin că ”nerespectarea normelor minime de siguranţă şi supraveghere din partea însoţitorilor au condus la această accidentare.”

Părinţii băiatului au făcut inclusiv o plângere penală la parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea iar procurorii au deschis un dosar în rem pentru vătămare corporală. În funcţie de rezultatul investigaţiilor, urmărirea penală s-ar putea extinde şi pentru alte fapte.

Citește și: VIDEO. Noi demersuri pentru redeschiderea pasajelor subterane din Bariera București

Părinţii au mai reclamat că toboganul nu ar fi avut marginile protejate în niciun fel, că la locul incidentului nu s-ar fi aflat niciun instructor sau salvamar şi că cei mici nu ar fi primit niciun instructaj de bază cum să se dea pe tobogan în siguranţă sau la ce riscuri s-ar putea expune.

Până la lămurirea situaţiei, toboganul pe care s-a accidentat copilul a fost închis de cei de la Protecţia Consumatorului. Copilul va rămâne mutilat până când va împlini 18 ani. Abia după această vârstă, va putea să beneficieze de un implant dentar.

sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here