Un atac mediatic fără precedent a avut loc zilele trecute. În cel mai josnic mod cu putință a fost publicat un document fals sub forma unui denunț înaintat la DNA, în care erau „terfeliți” mai mulți oameni de afaceri din Prahova, un jurnalist și un procuror DNA.

Potrivit articolului calomniator, denunțul era semnat de Cristinel Toader, fostul șef al Poliției Locale Ploiești. În cele peste 20 de pagini scrise mai mulți infractori arestați de DNA în „Dosarul Papici” erau prezentați drept victime ale unui presupus război instituțional din Prahova.

„Bomba de presă”, așa cum a fost publicată, a fost negată categoric chiar de „semnatarul” ei Cristinel Toader: „Eu nu cunosc cele scrise în acel presupus denunț. Eu nu am depus o astfel de plângere, nu am semnat așa ceva și nici nu susțin conținutul ei. Nu înțeleg ce se urmărește și cine are interese… Nu înțeleg cum a apărut așa ceva, folosindu-se de numele meu în acest context. Este un fals grosolan!”

Se pare că acest articol „bombă” sau „exclusivitate”, cum vreți să o numiți, a apărut ca urmare a „Dosarului Papici” (n.r.: în care au fost arestați doi magistrați și doi ofițeri de poliție, iar Sebastian Ghiță controla persoane influente ale organelor de cercetare penală), și, cel mai probabil, este vorba despre o posibilă răzbunare a celor implicați care prin intermediul altor persoane fac afirmații calomnioase precum cele din denunț.

Un aspect important este faptul că acest denunț ar data din luna august 2015, dar a fost publicat „surprinzător”, la o zi după ce DNA a cerut încuviințarea arestării deputatului Sebastian Ghiță.

Această informație care a tot circulat în mediul online, atât prin intermediul unor publicații, cât și prin intermediul rețelei de socializare Facebook, este cu totul eronată, iar plângerea penală nu există!

Vom reveni pe marginea acestui subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here