UPDATE
Primăria Ploiești a transmis un punct de vedere cu privire la problema semnalată de cititorul nostru, privind mașinile care parchează pe trecerile pentru pietoni în zona școlilor.
Potrivit municipalității, este în derulare o procedură de achiziție mobilier stradal, iar după încheierea contractului de achiziție problema va fi rezolvată.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Un ploieștean ne-a adus în atenție o problemă pe care o observă zilnic în apropierea școlilor. Acesta spune că mulți dintre părinții care vin să își ia copiii de la școală parchează chiar pe trecerile pentru pietoni, punând în pericol viața elevilor.
Mai mult decât atât, bărbatul spune că a abordat un echipaj de poliție și i-a cerut să ia măsuri împotriva celor care parcaseră pe trecerea pentru pietoni de la Școala Sf. Vineri, dar că s-a lovit de un refuz.
Ploieșteanul transmite următorul mesaj către autorități și solicită să fie montați stâlpișori la trecerile pentru pietoni din zona școlilor:
“Mesaj către autoritățile locale și poliția rutieră:
MONTAȚI STÂLPI SAU PIETRE (CA ÎN IMAGINILE ATAȘATE) ÎN APROPIEREA TUTUROR TRECERILOR DE PIETONI MAI ALES LÂNGĂ ȘCOLI.
Domnilor șefi din poliție, dacă tot trimiteți echipaje la școli, instruiți agenții cu ce au de făcut
Trebuie să moară vreo 10 copii pe trecere în fața școlii??????
Zilnic se petrec aceste lucruri la Școala Nr. 23 Sfânta Vineri (lângă Stadionul Petrolul)
Șoferi inconștienți parchează zilnic în poarta școlii până, pe și după trecerea de pietoni.
Cum se poate asigura cel care trece și șoferii dacă părinții parchează așa????
Sau și mai rău opresc direct pe trecere????
De ce să stea lumea în strada în loc să stea pe trotuar că nu au loc de mașinile parcate aiurea?
După ce am făcut pozele a apărut un echipaj al Poliției, un domn și o doamnă care s-au așezat unul cu mâinile la spate și unul cu mâinile în sân, vizavi de școală.
Am mers instant la ei și i-am întrebat cum se pot asigura pietonii și șoferii dacă mașinile sunt parcate așa.
Polițistul: Aveți dreptate, nu se pot asigura. Dar nu avem ce face că nu sunt cei care au parcat în mașină. Așteptăm să vină la mașină și mergem să vorbim cu ei.
Eu: Păi cei care au parcat așa sunt acolo pe trotuar, nu în Anglia. Mergeți, întrebați cine a parcat acolo și spuneți-le să mute mașinile.
Polițistul: Până nu vin la mașina nu avem ce să facem
Eu: Mai bine plecați n***** de aici sau nu mai veniți dacă nu faceți nimic.
După ce m-am îndepărtat de ei s-au sinchisit să meargă să încerce să facă ceva
Din păcate de nervi am mers direct la ei fără să le fac și poză cum stăteau să observe nepăsători.”, a scris ploieșteanul pe facebook.
Mai jos puteți vedea fotografiile pe care ni le-a arătat acesta:

1 COMENTARIU

  1. Aceeasi situatie este si la Scoala 14, pe Republicii! Pe trotuar nu ai loc de autoturismele parintilor si bunicilor care vin sa-si ia copii de la scoala! Trotuarul este pentru pietoni, iar curtea scolii este pentru elevi, nu pentru parcarea autoturismelor profesorilor si a directorului scolii. Nu sunt rautacios, dar trebuie sa fim civilizati, mai ales daca suntem profesori, sa dam exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here