Observ că tot mai multe persoane din toată țara îi critică pe candidații care cer voturile pe cinci iunie. Și la finalul postării, invariabil, apare întrebarea: ”Ne cred tâmpiți?”.

Un francez, Joseph de Maistre, a spus la un moment dat că ” Orice naţiune îşi are conducătorii pe care îi merită.”. Din păcate filozoful (căci era și filozof) a murit pe la 1821 și n-a apucat să cunoască politica românească în toată splendoarea ei din 90 și până astăzi. Probabil ar fi spus că orice conducător român are națiunea pe care nu o merită. Și aici când spun conducător mă gândesc și la nivel mai mic gen primării sau consilii județene. Da, că vrem sau nu vrem, campania electorală a început. Îi zice pre campanie, dar e același drac. Și da, ne cam enervează brusca abundență a candidaților care apar ca niște ninja de unde nu te aștepți ca să-ți explice cât sunt de buni și de providențiali.

Și poate nu ne cred tâmpiți, dar poate au impresia că patru ani e o perioadă prea lungă și uităm între timp ce-au făcut ei sau colegii lor de la ultimele alegeri și până acum.

Că și uitarea e scrisă-n legile-omenești. Deci stați liniștiți. Nu suntem tâmpiți, suntem uituci. au așa speră domnii candidați. Important e ca pe cinci iunie să ne amintim cât mai exact ce făceam și gândeam acum cinci ani. Și pe urmă să mergem la vot. Să vedem pe urmă cine pe cine merită. Că în toată afacerea asta numită campanie electorală e vorba de ei sau de noi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here