fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Primarul comunei Ciorani a fost arestat, împreună cu alte 15 persoane inculpate în dosarul de fraudă electorală

Citește Și

- Reclamă -
Primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, a fost arestat, luni, conform deciziei Tribunalului Prahova. Decizia este definitivă. 

Primarul Marin Voicu a fost reținut, miercuri, după percheziții la sediul primăriei Ciorani și la domiciliul celor 17 persoane vizate în dosar. Dintre acestea, patru sunt bărbați, restul, femei.

După audierile la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, „lotul Ciorani” a fost dus la arest, însă instanța a hotărât, inițial, cercetarea în stare de liberatate.

- Reclamă -

Procurorii au făcut recurs, iar Tribunalul a decis arestarea a 16 persoane, inclusiv primarul. Cea de-a 17-a persoană din dosar – femeie – a primit arest la domiciliu.

Imagini de la sosirea la Parchet a suspecților:

- Reclamă -

CITEȘTE și UPDATE Primarul din Ciorani, adus la sediul primăriei de anchetatori. Percheziții privind fraudarea alegerilor locale

 

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice.”, se arată în comunicatul remis presei de PCA Ploiești, la momentul perchezițiilor.

- Reclamă -

Solutia pe scurt conform portalului Instanței:

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, înregistrată la unitatea de parchet sub nr. 2148/III-2/2021, împotriva încheierii nr. 47 din 10.06.2021 pronunţată de Judecătoria Ploieşti în dosarul penal nr. 11609/281/2021 şi, în consecinţă:

Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând pe fond: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în dosarul nr. 31/P/2021.

1. Dispune luarea măsurii arestării preventive a inculpaţilor:

– MARIN VOICU, pentru săvârșirea infracţiunii de instigare la falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 47 C.pen. raportat la art. 391 alin. (1) din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (20 acte materiale) ?i art 77 lit a din C.pen.

-VLAD ALEXANDRINA,  pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 alin. (1) din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (37 acte materiale) si art. 77 lit. a) C.pen.

– DUMITRU GEORGE –MARIUS, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– CATARGIU GEORGIANA-AMALIA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– RISTEA ROMEO, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prevăzute de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– RADU ȘTEFAN, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– DIMA LUMINIȚA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată, prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– MIRICĂ PETRA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– GRIGORESCU NICOLETA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– ENE MARIA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor r electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– PETRE ELENA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– VOINEA MARIETA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– TRANDAFIR NINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată, prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– ENE MARIANA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– SPĂTĂRELU ADNANA-RAMONA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen.

– ENE CĂTĂLINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen., pe o durată de 30 de zile fiecare, începând cu data de 14.06.2021 şi până la data de 13.07.2021, inclusiv. 2. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu a inculpatei:

– IANCU ALINA SANDA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) ?i art. 77 lit. a) din C.pen. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.06.2021 şi până la data de 13.07.2021, inclusiv. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatei IANCU ALINA SANDA obligaţia de a nu părăsi imobilul din comuna Ciorani,  (…) judeţul Prahova, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub arest la domiciliu, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu coinculpaţii, cu suspecţii, respectiv cu martorii din prezenta cauză. În baza art. 221 alin. (4) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Dispune comunicarea unei copii de pe prezenta încheiere inculpatei, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul I.J.P. Prahova, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi organelor de frontieră. Inculpaţii au fost asistaţi de către apărători aleşi. În baza art.275 alin. (3) C.P.P., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi 14.06.2021.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  247/2021  14.06.2021

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...