Sursă foto: Pixabay
Un bărbat în vârstă de 41 de ani este internat la Spitalul Cinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași cu malarie. Acesta s-a întors recent din Camerun.

Bărbatul a revenit din Camerun la sfârșitul lunii iulie, prezentând simptome asemănătoare unei răceli. În urma vizitei la medicul de familie, acestuia i s-a prescris tratament simptomatic pentru viroză respiratorie, însă fără efect. Starea bărbatului nu s-a îmbunătățit, astfel că acesta a decis să se prezinte la Spitalul Municipal Pașcani, unde de asemenea a fost supus unei scheme de tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare.

În cursul zilei de ieri, 18 august, bărbatul a fost transferat la Spitalul Cinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” cu cefalee intensă, febră 38 cu 8 grade Celsius și dureri musculare.

“În urma unei prime discuții cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică (chiar dacă a efectuat profilaxia pentru malarie) i s-au prelevat de urgență analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie iar rezultatul a fost pozitiv.
Pacientul se află sub tratament curativ pentru această boală infecto contagioasă. Este stabil hemodinamic, i se administrează perfuzii de reechilibrare hidroelectrolitică și este monitorizat de echipa medicală”, au transmis cadrele medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here