Din start trebuie să lămurim un aspect: PSD și ALDE nu au mișcat absolut nimic în ceea ce privește sănătatea ploieștenilor.

Singurul eveniment notabil care a spălat rușinea, ca să zicem așa, a fost reprezentat de controalele ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, la o parte dintre marii poluatori.

O reacție tardivă, după ce, ani de zile, ploieștenii au respirat moarte.

De partea cealaltă, primarul Dobre a mirosit probabil și el compușii chimici de la rafinării, dar mai ales a mirosit voturi. Brusc, conform postărilor sale de pe facebook, nu mai are somn noaptea din cauza grijilor pe care le are pentru ploieșteni. 


La fel a făcut și la sfârșitul lui 2018, când, brusc, l-a apucat cheful de controlat operatorul de salubritate. De ce spun brusc? Aceeași situație era și în 2017, doar că primarul nu vedea.

O fi probabil și din cauza celor trei zile pe care primarul le-a petrecut în compania directorului Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță, la Saturn și Mamaia.

Desigur, Dobre era însoțit de consilierul său personal Eugen Prună și de celebrul Mielu’, un om de încredere al primarului Dobre, cu funcție în PNL Ploiești și angajat Rosal.  

DETALII AICI: Micul Dragnea de la Ploiești

La mese a participat și Vasile Ionescu, directorul tehnic al RASP Ploiești. Dar asta este altă poveste…

Revenind la subiectul poluării, primarul dezlănțuit aproape s-a luat la trântă cu paznicii Lukoil vreo două seri la rând, apoi a fost gata-gata să invadeze Ministerul Mediului, participând la un protest în fața instituției, alături de o mână de oameni.

Pe 5 iunie 2018, primarul Ploieștiului a participat fix de Ziua Mediului la un protest împotriva poluării, în fața Primăriei.

Pe 6 iunie, Doamne-Doamne a dat o ploaie, iar străzile Ploieștiului s-au umplut de spume, la propriu, de parcă străzile ar fi fost spălate cu detergenți. Mai multe spume, întâmplător sau nu, erau pe străzile din apropierea fabricii de dero Unilever.

Ce posta Dobre pe facebook pe 6 iunie 2018? Felicita concurenții de la un festival de film ecologic și anunța că încep activitățile de dezinsecție în Ploiești. (foto la finalul articolului)

Astăzi, 8 aprilie 2019, din nou după ploaie, străzile orașului erau pline de spume, iar primarul a scris pe facebook că este ploaie acidă, a lovit în Lukoil, deși cam toată lumea spune că de vină pentru spumele stradale ar fi Unilever, a atacat un pic tot ce ține de instituțiile de mediu apoi și-a exprimat grija pentru sănătatea ploieștenilor. (foto la finalul articolului)

18 decembrie 2017, Incomod publica o informație în exclusivitate: fabrica Unilever nu mai avea autorizație de mediu din 31 octombrie 2017.
Primarul nu a fost prea activ pe facebook, probabil pe final de an obosise de atâta luptă cu poluarea, rezumându-se doar la urări de bine pe 6 și 24 decembrie. (foto la finalul articolului)

Toate aceste date certe arată că acțiunea lăudabilă a primarului apare acum, fix într-o perioadă în care urmează patru campanii electorale.
Se naște firesc și următoarea întrebare: de ce primarul a fost complicele PSD-ALDE până acum, pe tema poluării?

 

1 COMENTARIU

  1. Raspuns la intrebarea din final ; nici 10 % din membrii pnl nu gindesc si nu actioneaza pe principii liberale . In plus , cind rozi la osul banilor publici alaturi de hiene tot hiena esti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here