Sebastian Ghiță a fost eliberat din arest, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro, potrivit unei decizii a instanței supreme din Serbia, anunță Digi24.

Potrivit postului de știri, fostul deputat român se va afla astfel sub control judiciar și are interdicția de a părăsi Belgrad, fiind totodată obligat să meargă de doua ori la politie în fiecare lună. Autoritățile sârbe i-au confiscat de asemenea pașaportul.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost localizat și reținut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie.

În 27 aprilie, ministrul Justiției Tudorel Toader anunța că autoritățile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță. Curtea Supremă din Belgrad a prelungit, la solicitarea României, termenul de 18 de zile pentru transmiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiță.

Purtătoarea de cuvânt a Curții, Bojana Stankovic, a declarat pentru Tanjug că, în cadrul procedurilor preliminare, termenul de detenție poate fi prelungit până la 40 de zile.

In cazul lui Ghiță, imediat după reținere, au fost formulate două decizii ale instanțelor: una privind reținerea sa pentru o perioadă de două luni și o alta privind reținerea sa pentru 18 zile.

Pe numele lui Sebastian Ghiță există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.

sursa: Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here