Tribunalul Prahova a admis, marți noapte, cererea procurorilor privind arestarea preventivă a Angelicăi Fodor, șefa centrului care coordonează activitatea creșelor din Ploiești. Decizia instanței nu este definitivă, dar este executorie.

Angelica Fodor, directorul Centrului Creșe din municipiul Ploiesti, a fost reținută pentru 24 de ore de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova într-un dosar încare se fac cercetări pentru fapte de corupție și delapidare. În același dosar au fost reținute și alte patru persoane, toate angajate ale creșelor din Ploiești.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, angajatele creșelor i-ar fi oferit sume de bani și „atenții” directoarei de centru pentru ca aceasta să închidă ochii și să le permită subalternelor să fure fără griji din mâncarea care trebuia să ajungă în farfuriile copiilor.

Luni, 6 decembrie 2021, la Ploiești au fost făcute mai multe percheziții în cauză, atât la domiciliile educatoarelor, cât și la sediile creșelor. Polițiștii au fost șocați să vadă cât de mult au putut fura angajatele unităților de învățământ. „Aveau podul plin”, susțin surse apropiate de anchetă, fiind găsite cantități impresionante de alimente, dar și produse de igienă (detergenți și dezinfectanți) sau cafea, precum și aparatură electrocasnică.

Potrivit unor surse, la domiciliul șefei creșelor a fost găsită inclusiv o combină frigorifică nouă, care avea încă o etichetă cu desintatarul: Centrul Creșe Ploiești. În plus există informații conform cărora, o parte dintre angajatele din creșe nu aveau studiile necesare pentru a ocupa postul, motiv pentru care ar fi cotizat periodic la șefi doar pentru a fi mențiunte în serviciu și chiar acceptau să le facă mâncare pentru acasă din alimentele copiilor.

16 angajați ai creșelor din Ploiești, suspecți

Sursele citate au precizat că ancheta vizează și alte persoane implicate în administrarea unităților de învățământ preșcolar din Ploiești, dar față de acestea nu au fost dispuse, deocamdată, măsuri preventive. Urmează să mai fie audiate cel puțin zece persoane, spun surse judiciare. În total, sunt 16 suspecți în cauză, cu funcții de conducere, dar și de execuție, dintre care cinci au fost reținuți, urmând ca procurorii să ceară instanței luarea unor măsuri preventive.

Ancheta în dosarul furtului de mâncare de la gura copiilor de creșă este abia la început. Nu a fost stabilită încă valoarea prejudiciului, și nici cât a durat această afacere ilegală dezvoltată de șefa creșelor în complicitate cu subalternele sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here