fbpx
luni, mai 29, 2023

Şeful Metrorex, întrebat dacă metroul din Drumul Taberei va circula în septembrie: „Vom vedea“

Citește Și

- Advertisement -

Directorul Metrorex Gabriel Mocanu nu a putut răspunde în mod clar dacă metroul din Drumul Taberei va funcţiona în luna septembrie, după ce termenul anterior, 30 iunie, fusese amânat. El a răspuns vag: „Vom vedea”.

Întrebat de jurnalişti dacă metroul va circula în Drumul Taberei în luna septembrie, Gabriel Mocanu a răspuns: „Vom vedea”, scrie Agerpres.

- Advertisement -

La insistenţele ziariştilor, dacă e posibil ca în luna luna octombrie să se întâmple acest lucru, şeful Metrorex a spus: „Eu nu mă aştept la nimic. Eu mă aştept ca fiecare să-şi facă treaba şi asta le-am spus ieri constructorilor că au un contract pe care nu i-a obligat nimeni să-l semneze. Ba, dimpotrivă, unii dintre ei chiar au mers în instanţă la momentul respectiv ca să câştige acest contract”.

Chestionat cu privire la cine răspunde dacă metroul din Drumul Taberei nu circulă nici în luna septembrie, Gabriel Mocanu a răspuns: „Ca de fiecare dată, directorul general”.

Directorul Metrorex a mai precizat că le-a dat termen până luni constructorilor să-i pună la dispoziţie graficul pentru probele de punere în funcţiune cu călători.

- Advertisement -

„Întotdeauna dumneavoastră (jurnaliştii – n. r.) întrebaţi beneficiarul, dar constructorul nu ştiu dacă a fost întrebat. Noi l-am întrebat. Ieri am avut la ora 10.30 şi o întâlnire de comandament chiar şi cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, şi am solicitat până luni să ne pună la dispoziţie graficul pentru probele de punere în funcţiune. Aceste probe constau atât în verificări tehnice punctuale pe fiecare instalaţie, cât şi în probele tehnologice raportat la circulaţia efectivă a trenurilor de metrou. Au acest termen până luni să ne pună la dispoziţie aceste grafice şi reprezentanţii din contractul de structură şi cei din contractul de finisaje şi cei din contractul de automatizare a traficului. În momentul în care probele tehnologice cu trenurile de metrou sunt validate şi sunt în regulă, poate pleca primul tren, coroborat cu probele aferente sistemului de siguranţă pe detecţie incendiu, stingere incendiu, efracţie”, a declarat Gabriel Mocanu.

Potrivit acestuia, de obicei, durata probelor tehnologice variază între 4 şi 6 săptămâni.

El a precizat că joi au început săpăturile la puţul de la staţia Parc Drumul Taberei.

„De trei săptămâni de când am fost numit în funcţia de director, eu am fost la două zile în şantier. Azi noapte, la ora 23:00, eu eram la puţ şi se lucra. De ieri a început să se sape la vestitul puţ de la Parc Drumul Taberei, de la acea centrală de ventilaţie. S-a început să se spargă să se facă legătura cu tunelele de circulaţie”, a spus acesta.

- Advertisement -

La sfârşitul lunii iunie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţa că termenul asumat neforţat de către antreprenori, consultanţi şi beneficiari pentru darea în folosinţă cu călători a metroului din Drumul Taberei – şi anume 30 iunie 2020 – nu poate fi respectat, iar specialiştii vor fi cei care vor decide momentul în care magistrala M5 va fi dată în exploatare.

Totodată, ministrul a ţinut să sublinieze că a cunoscut o categorie de angajaţi ai ministerului pe care îl conduce, inclusiv ai Metrorex, pe care a denumit-o generic „promitaci”, dar care ulterior se transformă în „explitaci”, termeni care nu se regăsesc DEX.

Ministrul Transporturilor nu a mai avansat niciun termen pentru darea în exploatare cu călători a magistralei M5 şi a spus că acesta va fi stabilit de specialişti.

La câteva zile după vizita ministrului Transporturilor şi a premierului la Magistrala M5, Consiliul de Administraţie al Metrorex îl numea pe Gabriel Mocanu în funcţia de director general interimar, după ce Mariana Miclăuş, cea care ocupase această poziţie din noiembrie anul trecut, şi-a dat demisia.

Sursa: Adevarul.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta