Pe data de 8 ianuarie, am publicat articolul “Familia bărbatului sechestrat din Bărcănești este terorizată în continuare. Polițiștii amenință victima?!”.

Mama victimei a stat de vorbă cu unul din reporterii ziarului Incomod și a declarat că a fost amenințată cu dosar penal de șeful de post de la Bărcănești, Ștefan Nicolae, dacă nu renunță la acuzații și dacă mai discută cu reporterii ziarului nostru. În plus, victima acuză că ofițerul Ciprian Toma a insistat să se împace cu agresorii și că i-ar fi spus că degeaba merge mai departe cu acuzațiile, pentru că nu există probe sau martori care să ateste spusele sale. Însă, bărbatul a depus la dosar un certificat medico-legal care arată traumatismele pe care le-a suferit în urma bătăii din noaptea de 26 decembrie, iar vecinii dispuși să depună mărturie nu au fost audiați. Deși bărbatul i-a spus polițistului toate acestea, ofițerul a continuat să facă presiuni asupra lui să semneze o declarație care era deja scrisă, prin care victima renunța la acuzații.

În aceeași zi, reporterii noștri l-au contactat pe purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova (IJP), Marian Popescu, și i-au solicitat un punct de vedere referitor la acuzațiile aduse de victimă și de familia acesteia. Nici până în ziua de astăzi, 13 ianuarie, Popescu nu a mai revenit cu un punct de vedere referitor la această situație.

Nu este prima dată când reprezentanții IJP Prahova aleg să tacă în fața mass-media, probabil în speranța că astfel se va renunța la mediatizarea anumitor cazuri sau pentru a diminua efectul știrii asupra celor care o citesc, dar și a instituției pe care o reprezintă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here