Discuții pentru ca Societatea de Gospodărire Urbană să poată efectua deratizare, dezinsecție și dezinfecție în Ploiești! Mihai Terecoasă, directorul Direcției Sanitar-Veterinare Prahova a declarat pentru ziarul Incomod că astăzi, 9 mai, se întâlnește cu reprezentanții SGU pentru a vedea de ce este nevoie pentru ca angajații societății să poată face DDD.

Mihai Terecoasă spune că acest lucru s-a adus în discuție încă de vineri, la Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, și că ieri a stabilit împreună cu cei de la SGU o întâlnire pentru ziua de astăzi.

Terecoasă mai spune că SGU deja intervine pentru combaterea omizilor, motiv pentru care dispune de aparatura necesară și că mai trebuie verificat doar dacă au un spațiu corespunzător pentru depozitarea substanțelor necesare la acțiunile DDD și, dacă totul va fi în regulă, SGU va primi avizul necesar.

Astfel, ar putea fi rezolvată problema până când se va finaliza contestația depusă la CNSC pentru licitația DDD.

Reamintim că Alexandru Badea, administratorul firmei Coral care a câștigat licitația care în prezent este contestată, s-a oferit să sponsorizeze dezinsecția în parcuri și în școlile cu probleme, dar primarul Adrian Dobre a refuzat prestarea serviciilor gratuit, pe motiv că dezinsecția doar în parcuri nu ar fi suficientă. Totuși, în toamnă, a acceptat sponsorizarea privind dezinsecția școlilor, când a participat și la deschiderea anului școlar…

“Orice firmă se poate aviza. Din câte am înțeles la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pe care l-am avut vineri, unde a fost domnul primar invitat, SGU ar fi autorizat de către Protecția Plantelor pentru a putea face tratamente la pomi, în parcuri și așa mai departe pentru omide, de exemplu. Dânșii m-au întrebat dacă, din punct de vedere sanitar-veterinar, ar fi o problemă dacă și-ar face DDD. Nu e nicio problemă, trebuie să îndeplinească niște condiții în ideea că trebuie să aibă un spațiu sub cheie unde să ținem substanțele și așa mai departe. M-a sunat ieri cineva de la SGU și mi-a zis că vor să vină azi și o să purtăm o discuție, eu n-am nimic împotrivă să-i autorizăm sanitar-veterinar. Am înțeles că au și aparatură, acele atomizoare cu care tratează copacii pot fi folosite și pentru DDD. Le mai trebuie doar un document de la noi, să mergem să vedem unde au ei spațiul, ce condiții îndeplinesc acolo, eventual dacă mai trebuie făcut ceva, facem rapid și le dăm autorizație. Așa cum pot da substanțe de dezinsecție pentru omizi, pot da și pentru țânțari și căpușe.

M-a sunat cineva de la SGU ieri și chiar acum m-a sunat secretara să mă văd cu ei la mine la birou. O să port acum o discuție cu ei”, a declarat Mihai Terecoasă pentru ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here