Un bărbat aflat la volanul unei dube de curierat a provocat un accident rutier duminică seară, 7 aprilie. Acesta a acroșat o mașină aflată în mers, una parcată pe marginea drumului, apoi s-a oprit cu autoturismul în sensul giratoriu din fața magazinului Lidl. Pentru că avea un comportament ciudat, a fost testat cu aparatul etilotest, dar rezultatul alcoolemiei a fost negativ. Vezi aici imagini video!

Polițiștii l-au condus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea efectuării unui examen toxicologic. Rezultatele preliminare au fost negative pentru consum de droguri, dar probele au fost trimise la Institutul Național de Medicină Legală pentru verificări suplimentare.

Bărbatul a fost condamnat în trecut pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și pentru deținere de droguri de risc, în scopul consumului propriu, în formă continuată, potrivit portalului instanțelor de judecată. Pe data de 8 noiembrie 2017, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe acesta la doi ani și nouă luni de închisoare, cu suspendare, fiind pus sub un termen de supraveghere de patru ani.

“În baza art. 38 alin.1 – Codul penal, 39 alin.1 lit. b – Codul penal şi art. 45 alin.3 lit. a – Codul penal, inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse stabilite, în final urmând ca inculpatul să execute pedeapsă principală de 2 (doi) ani şi 9 (nouă) luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b – Cod penal pe o perioadă de 2 (doi) ani. În temeiul art. 91 alin. (1), (4) C. pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere, stabilit în condiţiile art. 92 – Codul penal, de 4 (patru) ani, termen calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…) Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării cu rea – credinţă a măsurilor de supraveghere ori a neexecutării cu rea – credinţă a obligaţiilor impuse ori stabilite de lege ori a săvîrşirii unei infracţiuni în perioada termenului de supraveghere, situaţii care atrag revocarea suspendării şi executarea pedepsei în regim privativ de libertate.”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Bărbatul nu a făcut apel la această sentință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here