Grațiela Gavrilescu,președintele ALDE Prahova, a fost exclusă din partid. Cel puțin așa susține președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, într-o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis.

În documentul respectiv Tăriceanu susține că persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri în Guvernul Dăncilă, printre ele numărându-se și liderul filialei prahovene, nu mai fac parte din ALDE.

„Am văzut în spațiul public anunțul doamnei Prim-Ministru Dăncilă potrivit căruia a propus, pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniştrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE.

Pe această cale doresc să vă fac următoarele precizări:

În şedinta Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covârşitoare (83 voturi pentru şi 2 abțineri) denunţarea protocolului cu PSD, precum şi retragerea din coaliţia de guvernare.

Mai mult, în şedinta Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covârşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veţi face privind aceste propuneri, să luați în considerare prevederile articolului 85, alin. 3, din Constituție”, a scris Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here