Ploieștiul este îngropat în gunoaie, nici în alte localități nu e chiar bine, însă operatorul de salubritate solicită majorarea tarifului. 

Ploieștiul și alte 35 de localități prahovene au contract de colectare a deșeurilor de la populație cu Rosal, prin intermediul Asociației de Dezvioltare Intercomunitară.

Marți, a avut loc o ședință la care au fost invitați primari ai localităților respective și reprezentanți ai Rosal, întâlnirea fiind condusă de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, care coordonează și ADI Deșeuri.

Cel mai vocal a fost primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, care a constestat propunerea Rosal de majorare a tarifului.

Pentru zonele urbane, tarife propuse au valori mai mari cu 70 la sută, de la 6.29 de lei, 10.74 lei.  

Rosal motivează propunerea de majorare a tarifului prin reintroducerea taxei de mediu la depozitare, 30 de lei pe tonă. A fost ajustată de Guvern, de la 80 de lei pe tonă.

De asemenea, Rosal se vaită că a crescut salariul minim pe economie, astfel că aceste cheltuieli cu personalul sunt mai mari decât la semnarea contractului.

Totodată, operatorul remarcă scăderea numărului de locuitori, astfel că ar trebui introdus un tarif mai mare.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a admis că cererea de majorare este “brutală” și a explicat că nu este nevoie ca tariful să fie ajustat chiar la nivelul solicitat de Rosal. 

Toader a cerut explicații privind activitatea de colectare și i-a întrebat pe primari dacă sunt mulțumiți de serviciu. Răspunsurile au fost negative.

Misterul lichidului hidraulic

Printre motivele invocate de Rosal se află și creșterea cheltuielilor, deși asta ar trebui să privească strict operatorul.

De exemplu, în raportul înaintat de Rosal se spune că operatorul folosește 150 de litri de lichid hidraulic pe an pentru o singură mașină.

Faptul a fost contestat de primari. Aceștia au solicitat studierea mai atentă a raportului întocmit de Rosal.

Potrivit procedurii, propunerea celor de la Rosal va fi discutată în cadrul fiecărui consiliu local din cele 36 de localități care au contract cu Rosal prin ADI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here