Update 15.14: Un elev de 15 ani a venit la școală cu spray-ul cu gaze lacrimogene. Un coleg cu un an mai mare l-a folosit în toaletă. A fost întocmit dosar penal. 

Comunicatul IPJ Prahova:

“Din primele verificări se pare că un tânăr de 15 ani, elev în clasa a 9-a la Liceul Tehnologic Bălțești, ar fi introdus în incinta unității de învățământ un spray iritant-lacrimogen cu ardei, iar în jurul orelor 11:00, un coleg de-al său, în vârstă de 16 ani (clasa a 10-a), l-ar fi utilizat în toaleta băieților.
În urma evenimentului, trei eleve cu vârste cuprinse între 16-17 ani (2 eleve clasa a 10-a, o elevă clasa a 11-a), au acuzat o stare de rău, fiind solicitată ambulanța. Tinerele au fost asistate medical la fața locului și ulterior transportate la spital.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, sub supravegherea și coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte”.

Update: Potrivit IPJ Prahova, un băiat de 15 ani ar fi folosit sprayul în incinta toaletei fetelor. 

Polițiștii se află la fața locului, unde au identificat un tânăr de 15 ani, în continuare fiind efectuate verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul și luarea măsurilor legale în consecință“, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

Pompierii și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță au intervenit de urgență la o școală din județul Prahova după ce mai mulți elevi au acuzat stări de rău, invocând o posibilă cauză un miros iritant.

Alerta a fost dată, joi, la orele prânzului, la o școală din comuna prahoveană Bălțești.

Trei eleve au solicitat ajutor de urgență după ce, o persoană necunoscută deocamdată, a folosit un spray paralizant în toaleta fetelor.

Potrivit Biroului de Presă al ISU Prahova, trei eleve, două în vârstă de 16 ani și a doua de 17 ani, au fost transportate la spital pentru că au făcut atac de panică, dar și din cauza unei crize de tuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here