fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Un consilier de la Prahova în Acțiune propune un referendum pentru demiterea primarului Ploieștiului. Îi reproșează problemele gestionate de ADI Deșeuri și ADI Termo

Citește Și

- Reclamă -

Consilierul Alexandru Ștefan, de la Partidul Prahova în Acțiune, a propus organizarea unui referendum pentru demiterea primarului municipiului Ploiești, Andrei Volosevici. Consilierul îi reproșează, printre altele, problemele cu deșeurile și apa caldă, apărute în Ploiești cât timp aceste servicii publice erau gestionate de asociații create alături de Consiliul Județean și în care Primăria are o putere limitată.

Continuă valurile după anunțul public făcut de Andrei Volosevici zilele trecute privind candidatura din partea PSD la alegerile din 2024. După ce PNL și, mai nou, USR i-au cerut demisia, vineri a venit rândul și unui reprezentant al Partidului România în Acțiune, formațiune formată pe bazele Prahova în Acțiune. Consilierul Alexandru Ștefan a sugerat, într-o conferință de presă organizată vineri, demararea unui referendum de demitere a primarului.

- Reclamă -

Conform legislației, un astfel de demers poate fi demarat pe baza semnăturilor din partea a 25% din oamenii cu drept de vot din localitate. Alesul local a făcut apel la reprezentanții celorlalte partide din Consiliul Local pentru strângerea semnăturilor, estimând că ar fi nevoie de peste 40.000.

VIDEO: Andrei Volosevici va candida din partea PSD la Primăria Ploiești

„Demiterea o cerem pentru încălcarea articolului 155 din Codul administrativ, care prevede câteva lucruri foarte clar, printre care faptul că primarul este obligat să asigure servicii publice de calitate. Noi considerăm că primarul Ploieștiului nu și-a începlinit aceste îndatoriri și le putem demonstra, în 2021 criza gunoiului, în 2022 criza apei calde, în 2023 va urma, și îmi asum ceea ce spun, criza fondurilor europene, vom pierde marea majoritate a fondurilor accesate în 2018-2019, fonduri care ar fi schimbat fundamental calitatea vieții în Ploiești. Acum trăim un moment critic, în care serviciul de termoficare nu este subvenționat. Un serviciu de termoficare nesubvenționat este nesustenabil”, a motivat consilierul local Alexandru Ștefan.

Blestemul Ploieștiului: ADI-ul, struțo-cămila care ne-a îngropat în gunoaie și ne-a lăsat fără apă caldă. Vine ADI Mobilitate să ne învețe mersul pe jos?

Acesta îi reproșează primarului neasigurarea unor servicii publice la standarde decente, ignorând faptul că activitatea de colectare a deșeurilor e gestionată de o asociație de dezvoltare intercomunitară, unde Primăria are un singur vot, în timp ce sistemul de termoficare, în momentul începerii crizei de anul trecut, era gestionat tot printr-un ADI, creat de Primărie și Consiliul Județean și în care CJ-ul avea majoritatea.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...