fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO: Acțiune fulger după tragedia de la Plopu. 14 permise ridicate în două ore

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
O acțiune fulger a fost organizată de Poliția Prahova, joi, în ziua în care o fetiță de 8 ani a fost accidentată mortal, pe trecerea de pietoni, în localitatea prahoveană Plopu.

DETALII AICI: Fetiță de 8 ani, nepoata unui primar prahovean, accidentată mortal pe trecere

În cele două ore cât a durat acțiunea, polițiștii au ridicat 14 permise, 13 – pentru neacordarea de prioritate la trecerile pentru pietoni.

- Reclamă -

„În cursul zilei de ieri, 12 mai a.c., în doar 2 ore, polițiștii rutieri au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 37 au fost aplicate pietonilor, 58 biciliștilor, iar 48 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Polițiștii au constatat 3 infracțiuni, dintre care una pentru conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducătorul autoturismului având o alcoolemie de 0,84 MG/L alcool pur în aerul expirat.

Valoarea sancțiunilor este de 44.225 de lei.

- Reclamă -

Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 13 pentru neacordarea priorității pietonilor.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare”, a anunțat IPJ Prahova.

Polițiștii au transmis și un set de reguli de care pietonii trebuie să țină cont. ATENȚIE, acestea vă vor salva viața! IMPORTANT: Învățați-vă copiii să fie atenți chiar și când traversează pe trecere și insistați asupra acestor aspecte ori de câte ori îi insoțiți ca pietoni. 

Polițiștii rutieri prahoveni recomandă pietonilor:

– să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există.

- Reclamă -

-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens).

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat.

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia.

-pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili.

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

-copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele.

Pe conducătorii de vehicule îi sfătuim să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită

-la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate.

-în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii.

-la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport.

-la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img