fbpx
luni, mai 29, 2023

VIDEO: Gândaci, mizerie și produse expirate la supermarketurile din Ploiești

Citește Și

- Advertisement -
ANPC continuă controalele în Ploiești. Inspectorii au controlat, miercuri, șapte magazine tip supermarket. Au găsit mizerie, gândaci și produse expirate.

Magazinele vizate de controale aparțin Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour Romania SA, potrivit comunicatului ANPC pe care îl redăm mai jos:

Controalele întrerpinse de echipele de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov și Prahova, coordonate de Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă și Directorul general ANPC, Paul Anghel, pe 3 noiembrie 2021, la Ploiești, au continuat cu verificarea modului în care respectată legislația în vigoare la supermarketurile din oraș.

- Advertisement -

Astfel, au fost controlate 7 magazine aparținând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale și cărora li s-au aplicat 12 amenzi contravenționale, în valoare totală de 180.000 lei.

Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care au presupus:

  • oprirea definitivă de la comercilizare și retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare in valoare de peste 10.000 lei.
  • oprire temporară de la comercilizare 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei
  • 5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie
  • 2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificație, preparate din carne și produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.

Neregulile constatate de comisari au fost:

- Advertisement -

– legume și fructe depreciate calitativ sau nesortate

– comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită

– nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro,
– nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte
– tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era  curățat corespunzător;

– prezența, sub tăvile unora dintre vitrine a unui lichid de scurgere cauzat de funcționarea defectuoasă a agregatului frigorific,

- Advertisement -

– în spștiile de producție a pâinii si a produselor de panificatie, precum și în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezența mustelor

– sistemul de ventilație era necurarat, prezentând masive depuneri de praf și grăsime

– utiizarea unor rasteluri și a unor tăvi ruginite și deteriorate.

 

ANPC îi asigură pe consumatori că menține la cote înalte supravegherea vigilentă a pieței, pentru ca legea și, implicit, drepturile lor să fie respectate.

***

ANPC a efectuat un control și la Piața La Cocoș. Aici, inspectorii au închis temporar activitatea celor cinci operatori economici care își desfășurau activitatea în galeria comercială. 

DETALII AICI: 

VIDEO: Piața La Cocoș a fost închisă temporar de Protecția Consumatorilor. Ce au găsit inspectorii ANPC

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Prahova în Acțiune a devenit partid național: România în Acțiune

Prahova în Acțiune, partid care funcționa la nivelul județului Prahova, a devenit organizație națională, fiind înscris oficial în Registrul...

Mai Multe Articole Ca Acesta