fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img

VIDEO Iarnă la final de aprilie: Rânca acoperită de zăpadă

Citește Și

- Reclamă -

Imaginile cu Rânca acoperită de zăpadă la final de aprilie au devenit virale pe rețelele sociale, atrăgând atenția asupra frumuseții naturii și a imprevizibilității ei.

A nins abundent, încât drumarii au intervenit cu două utilaje cu lamă și material antiderapant pe DN 67C, în zona montană Rânca. Stratul de zăpadă are 15-20 cm, a declarat luni pentru Agerpres reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Cristi Tudor.

Drumarii au intervenit și pe DN 7A, în zona județului Vâlcea, unde stratul nou de zăpadă are peste 25 cm.

- Reclamă -

„S-a acţionat cu două utilaje, a început să ningă undeva în jurul orei 4:00 dimineaţă, ninsoare foarte abundentă, strat de zăpadă nou depus între 15 şi 20 de centimetri pe DN 67C zona Rânca, iar pe DN 7A zăpada a fost mult mai abundentă, avem un strat nou depus de peste 25 de centimetri, acţionăm cu utilaje cu lamă şi material antiderapant. Se circulă în condiţii de iarnă pe ambele sectoare de drum afectate de ninsori”, a precizat Cristi Tudor.

Drumarii fac apel la şoferi să nu se aventureze în zonele afectate de ninsori dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător.

- Reclamă -

„Facem apel la conducătorii auto să nu meargă în zona respectivă, să nu se deplaseze pe aceste sectoare dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător, şi aici ne referim în special la anvelopele de iarnă, foarte mulţi şoferi deja şi le-au schimbat. Ştim că o să fie mulţi care vor să-şi facă fotografii, în special tinerii, şi de aceea venim cu rugămintea către ei să nu se expună unui real pericol”, a mai spus Cristi Tudor.

Peisajul din Rânca pe data de 22 aprilie este unul de iarnă în adevăratul sens al cuvântului. Stratul de zăpadă așternut este impresionant, având aproximativ 15 cm, transmite și Agenția de presă Rador care citează Radio Craiova.

Acest fenomen neașteptat a adus o schimbare dramatică în peisajul montan, acoperind versanții și pădurile cu un strat gros de zăpadă, într-o perioadă a anului în care primăvara își făcea deja simțită prezența. Locul obișnuit pentru drumeții și iubitorii de sporturi de iarnă s-a transformat temporar într-un decor de iarnă veritabilă, oferind turiștilor și localnicilor ocazia de a se bucura de această priveliște rar întâlnită în luna aprilie, transmite g4media.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...