Șapte bărbați au fost săltați de mascați joi dimineață, fiind suspecți de mai multe furturi din locuințe și din societăți comerciale din Brazi, Păulești și Blejoi (video jos). Bărbații, cu vârste între 23 și 44 de ani, sunt din Bărcănești și Dumbrava și sunt suspecți că au furat mai multe componente auto și combustibil.

Firmele la care intrau să fure nu erau foarte mari, ba chiar una dintre ele, din Păulești, era în insolvență, însă avea mai multe camioane depozitate în curte, pe care hoții le dezmembrau pentru a fura componentele, au precizat pentru ziarul Incomod surse judiciare apropiate anchetei.

“În această dimineață, polițiștii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuințe din cadrul Poliției municipiului Ploiești au efectuat 5 percheziții domiciliare, în comuna Bărcănești, și una, în comuna Dumbrava, din județul Prahova, la locuințele unor persoane bănuite de furturi din locuințe și din societăți comerciale.

Șapte bărbați cu vârstele cuprinse între 23 de ani și 44 de ani, au fost conduși la sediul unității de poliție, pentru audieri.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada august 2021- martie 2022, trei bărbați ar fi pătruns în interiorul unor societăți comerciale, din comunele Brazi, Păulești și Blejoi, de unde ar fi sustras componente auto, dar și combustibil.

De asemenea, doi dintre cei șapte bărbați, la instigarea altor doi, ar fi pătruns în interiorul unei locuințe de unde ar fi sustras o sumă de bani.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate o parte din bunurile sustrase, bunuri care erau folosite la activitatea infracțională, dar și 4.550 de euro și 1.500 de lei.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 34.600 de lei și 20.000 de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.”

Imagini video și foto de la percheziții (sursa Poliția Prahova):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here