fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO+FOTO: Focarul de infecție de la intrarea în Ploiești. Câini în putrefacție, munți de gunoaie aduse cu mașini și căruțe

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
UPDATE: 

Primăria Ploiești a transmis că transmis că, în cazul în care terenurile pe care sunt abandonate gunoaiele sunt ale municipaității, acestea vor fi salubrizate.

Dacă sunt terenuri private, proprietarii ar putea intra sub incidența Hotărârii CL privind imobilele neîngrijite.

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD
ȘTIREA INIȚIALĂ
Intrarea în Ploiești, pe lângă Rafinăria Vega, a devenit, de mai multă vreme, groapa de gunoi a celor certați definitiv cu bunul simț. Niciodată prinși și amendați pentru dezastrul pe care îl lasă în urmă, aceștia își permit să lase mizeria în cantități industriale la doi pași de stradă, la granița dintre comuna Blejoi și orașul Ploiești. 

Zona transformată în groapă de gunoi se află pe teritoriul Ploieștiului. Îndată ce ieși din comuna Blejoi, spre Ploiești, „pe la Vega”, pe partea dreaptă a drumului te întâmpină puzderia de saci plini cu mizerie, mormanele de deșeuri din construcții sau deșeuri de la service-uri auto.

Printre ele, cadavre de animale în putrefacție, la pachet cu mirosul pestilențial pe care gerul din aceste zile nu reușește să-l deloc să-l ascundă.

Ultima dată când s-a făcut curățenie generală aici a fost în luna martie a anului trecut, în urma unui articol publicat tot de Ziarul Incomod.

- Reclamă -

Atunci, pe fondul noilor reglementări privind pandemia, Prefectura Prahova a intervenit pentru rezolvarea situației, sesizând, totodată Garda de Mediu.

DETALII AICI: Prefectura Prahova amenință cu “măsuri draconice” în cazul gunoaielor de la marginea Ploieștiului

După ce zona a fost curățată, gunoaiele au apărut iar.

Așa se face că, la aproape un an de la ultima „igienizare”, zona arată astfel:

- Reclamă -
Mentalitatea de lumea a treia a oamenilor și lipsa de reacție a autorităților

Cazul nu este singular. Ploieștiul este, de fapt, înconjurat de un brâu de gunoaie care te sufocă. Și la propriu și la figurat.

Cei care le aduc, cu mașina sau cu căruța, profită din plin de incapacitatea autorităților de a asigura supravegherea acestor adevărate puncte negre de pe harta Ploieștiului.

Iar faptul că orașul este o adevărată groapă de gunoi, de la periferie la centru, începe cu mentalitatea unora dintre cetățenii săi și se termină cu ineficiența unui întreg sistem și nepăsarea celor cu atribuții de control.

Oamenii abandonează gunoiul pe spațiul public, poliția locală nu (prea) prinde pe nimeni, operatorul de salubritate (Rosal – în cazul de față) nu colectează cum trebuie, cei de la RASP (structura cu atribuții de control a Primăriei) dorm prin birouri și tot așa.

Rezultatul este acesta.

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img