Minivacanța de 1 Decembrie s-a lăsat cu sute de amenzi pe șoselele Prahovei, pentru șoferii care au comis abateri. 32 dintre aceștia au rămas și fără permise de conducere. Polițiștii au ridicat și 25 de certificate de înmatriculare.

620 de sancțiuni aplicate, în valoare totala de peste 190.000 de lei reprezintă bilanțul Politiei Rutiere pentru minivacanța de 1 Decembrie.

Polițiștii au avut peste 50 de acțiuni de control pe șoselele Prahovei.

Pentru unii dintre cei opriți, au fost demarate procedurile pentru cercetarea penală.

Este și cazul unui tânăr de 22 de ani din Azuga, care a fost oprit în Bușteni.

Acesta afișat testat cu Drugtestul, analiza ieșind pozitivă. Tânărul avea și permisul anulat, astfel că a fost reținut.

Comunicatul Poliției Prahova:

Peste 600 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate în minivacanța de 1 Decembrie 2022/ 32 de permise de conducere reținute de polițiști

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, fiind instituite filtre rutiere, iar pentru siguranța traficului rutier au fost amplasate radare pe principalele artere rutiere din județ.

Astfel, în cele 50 de acțiuni organizate, polițiștii rutieri au aplicat 630 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 190.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reţinut 32 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic și au retras 25 de certificate de înmatriculare.

Din cele 32 de permise de conducere reţinute, cele mai multe au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

De la începutul minivacanței, polițiștii rutieri au acționat și pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive, astfel au fost efectuate peste 1.000 de testări cu aparatul eltilotest și 60 cu aparatul DrugTest.

Totodată, în cadrul acțiunilor zilnice, polițiștii prahoveni au constatat 13 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova vor fi prezenți, în continuare, la datorie pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului rutier pe drumurile publice din județ.

Astfel, aceștia recomandă tuturor cetățenilor să circule preventiv, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau de vizibilitate redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here