fbpx
luni, mai 29, 2023

Andrei Volosevici solicită începerea urgentă a procedurii pentru găsirea unui nou operator de termie

Citește Și

- Advertisement -
Primarul municipiului Poieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că a convocat alături de viceprimari o şedinţă AGA a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova, pentru pregătirea unei noi proceduri de încredinţare a serviciului de furnizare a agentului termic. Edilul reclamă că reprezentanţii ADI sunt „dispăruţi în spaţiu” şi cere mai multă implicare şi din partea Prefecturii.

În prezent, Ploieştiul e în situaţia în care operatorul a anunţat că nu-şi asumă să pună în funcţiune cazanul de la CET Brazi până nu va fi reparat, reclamând c-ar exista riscuri prea mari, furnizarea apei calde a fost oprită, ADI Termo Prahova a reziliat contractul, firma e obligată să mai presteze încă 90 de zile, iar autoritatea contractantă nu pare să fi mişcat ceva pentru desemnarea unui nou operator.

ANALIZĂ Cum a ajuns Ploieștiul un oraș fără apă caldă

- Advertisement -

Primarul Andrei Volosevici a declarat joi, în timpul unei şedinţe a Consiliului Local, că a convocat, alături de cei doi viceprimari, o şedinţă la nivelul ADI.

„Nu este prima oară când solicităm convocarea unei şedinţe AGA şi când urlăm la stele”

„Indiferent de situaţia juridică creată, o altă grijă a noastră, dat fiind faptul că ne-am lovit de asta şi la nivelul salubrităţii, este că până în momentul acesta, deşi au trecut 17 zile, nu este pregătit un caiet de sarcini care să conducă spre o procedură în regim de urgenţă şi către un operator, să se semneze un contract în baza unei documentaţii stabilite de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Real, nu dăm de nimeni la ADI Termie, toată lumea a dispărut în spaţiu. În conformitate cu statutul, o treime din membrii AGA au posibilitatea să convoace AGA, astfel că subsemnatul şi cei doi viceprimari am convocat AGA, statutar, cu o ordine de zi foarte clară şi îngrijorătoare: demararea procedurilor legale privind asigurarea continuităţii furnizării serviciului de producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică în sistemul centralizat, ca urmare a unei rezilieri de care noi am luat act. Mi se pare prioritar ca cineva de acolo, oricine, împreună cu noi dacă au nevoie de ajutorul nostru, să înceapă o procedură de achiziţii de maniera în care, la terminarea obligaţiei legale a actualului prestator, prevăzute de Legea 51 articolul 33, să avem un prestator. Asta este logica, mi se pare prioritar să începem demersurile ca să nu ne trezim peste 90 de zile că toată lumea doarme pe acolo. Ieri nu am găsit pe nimeni de la ADI. Nu este prima oară când solicităm convocarea unei şedinţe AGA şi când urlăm la stele”, a afirmat, joi, primarul municipiului Ploieşti.

CJSU Prahova îi solicită oficial operatorului Termoficare Prahova să asigure alimentarea cu apă caldă

- Advertisement -

Edilul a vorbit şi despre şedinţa CJSU de acum câteva zile, când fusese anticipată o hotărâre prin care să fie constatată o situaţie de urgenţă, însă până la urmă textul ei a fost complet diferit. „L-am rugat pe domnul prefect ca totuşi să revină, pentru că ne-am trezint în situaţia în care toată presa anunţa o situaţie de urgenţă, iar în hotărâre nu se constată. Trebuia să fie «articolul 1 – Se constată situaţia de urgenţă ca urmare a situaţiei grave create de termie»… Nu există! Este ca şi cum am face o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă în care rugăm SGU să taie lemne. De ce ne ajuta? Pentru că, urmare a acestei situaţii de urgenţă constatate de CJSU, mergeam în CLSU şi ne pregăteam pentru ceea ce înseamnă Spitalul de Pediatrie, Spitalul Schuller, şcolile şi grădiniţele care vor începe pe 5. Nu avem bază. Eu aştept ca nişte oameni să se trezească serios. Garantez că tot ce înseamnă Consiliul Local şi Primărie nu are o fracţiune de secundă vreo greşeală vizavi de lucrul acesta. Suntem în situaţia frustrantă în care toţi ştim lucrul ăsta, dar cineva ne pune să aprindem centrala termică de la vecinul. Pe care nu o avem!”, a mai transmis Andrei Volosevici.

LIVE VIDEO din centrala termică de la Brazi. Când vom avea apă caldă?!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ploieștiul primește pasajul de la Podul Înalt, necesar pentru proiectul european de lărgire la 4 benzi

Primăria Ploiești va primi în patrimoniu, de la Ministerul Transporturilor, pasajul de cale ferată de la Podul Înalt, solicitat...

Mai Multe Articole Ca Acesta