Sediul Eco Burn din incinta Parcului Industrial Brazi
Garda de Mediu a suspendat Autorizația Integrată de Mediu pentru firma Eco Burn, care ardea deșeuri periculoase, inclusiv deșeuri medicale, în incinta Parcului Industrial Brazi. În plus, administrația parcului a anunțat încetarea tuturor contractelor dintre Parcul Industrial și Eco Burn, inclusiv cel pentru dreptul de folosință al imobilelor și terenului aferent unde firma își desfășura activitatea. 

Autorizația Integrată de Mediu a firmei a fost suspendată pentru abateri repetate de la obligațiile prevăzute de aceasta.

Astfel, potrivit unui comunicat al Gărzii Naționale de Mediu, inspectorii de la Comisariatul Județean Prahova al GNM au efectuat un control în data de 30 octombrie 2020 la Incineratorul de deșeuri periculoase, instalație exploatată de SC ECO BURN SRL.

Specialiștii GNM au au constatat că firma nu a respectat condițiile stabilite în Autorizația Integrată de Mediu. Societatea amendată şi a fost notificată Agenția pentru Protecția Mediului.

În aceeaşi zi, APM Prahova comunicat către Ecoburn notificarea suspendării Autorizației Integrate de Mediu. Ecoburn trebuia să elimine toate deșeurile periculoase stocate în afara spațiilor autorizate. Firma trebuia să se conformeze în termen de 60 de zile.

După expirarea termenului, Garda Naţională de Mediu a făcut un nou control, pe 5 ianuarie 2021.

Potrivit Gărzii Naționale de Mediu, la data și ora controlului (05.01.2021, ora 11:00) s-a constatat că pe amplasament erau depozitate în continuare deșeuri periculoase fără a fi ținute într-o cameră frigorifică, așa cum se prevede în Autorizaţia Integrată de Mediu.

Până la ora finalizării controlului (ora 15:30), cantitățile de deșeuri depozitate în exteriorul zonei autorizate au fost încărcate în incinerator, în vederea eliminării.

Garda de Mediu a amendat din nou societatea Ecoburn, pentru că “nu a realizat în totalitate și la termen măsura impusă”.

În data de 08.01.2021, GNM a notificat APM Prahova în vederea suspendării Autorizației Integrate de Mediu, iar în data de 11.01.2021, APM Prahova a emis Decizia privind suspendarea Autorizației Integrate de Mediu.

 

Parcul Industrial Brazi a anunțat încetarea tuturor contractelor cu Ecoburn

Reprezentanții Parcului Industrial Prahova, al cărui unic acționar este Consiliul Județean Prahova, au anunțat că, la acest moment, nu mai există niciun raport juridic contractual în vigoare cu Ecoburn.

Contractul de închiriere, de exemplu, a încetat pe data de 15 mai anul trecut. Nu a mai fost prelungit. În aceste condiții, potrivit reprezentanților PIP, firma folosește fără drept spațiile respective.

“La dată prezentei toate contractele care au fost încheiate de Brazi Industrial Parc S.A. cu Eco Burn S.R.L., au încetat după cum urmează:

*Contractul de închiriere înregistrat sub nr. 907/01.04.2015 a încetat la data de 15 mai 2020 prin ajungere la termen;

*Contractul de administrare și de prestări servicii nr. 905/01.04.2015 a încetat la data de 02 decembrie 2020 prin reziliere de drept în baza pactului comisoriu convenit de părți în caz de neplată.

*Contractul de furnizare utilități nr. 906/01.04.2015 a încetat la data de 03 decembrie 2020 prin reziliere în baza pactului comisoriu convenit de părți în cazul pierderii calității de deținător al spațiului.

Menționăm că pentru spațiile pe care Eco Burn S.R.L. le-a deținut în baza Contractului de închiriere înregistrat sub nr. 907/01.04.2015, la solicitarea noastră, Judecătoria Ploiești, ca instanța de fond, a dispus evacuarea societății Eco Burn din aceste spații prin Sentința nr. 8401/23.12.2020.

De asemenea precizăm faptul că Eco Burn S.R.L. a solicitat instanței suspendarea efectelor Notificărilor de reziliere pentru Contractul de administrare și de prestări servicii nr. 905/01.04.2015 și pentru Contractul de furnizare utilități nr. 906/01.04.2015 această cerere fiind respinsă de Tribunalul Prahova prin Sentința nr. 1250/11.12.2020.

Menționăm că la data de 22 decembrie 2020, la sediul Consiliului Județean Prahova în calitate de unic acționar al societății Brazi Industrial Parc S.A., a fost semnată o Minută de către reprezentanții Consiliul Județean Prahova, Eco Burn S.R.L. și Brazi Industrial Parc S.A., prin care părțile au convenit, de comun acord, să reluăm furnizarea de utilități, având în vedere situația creată pe fondul pandemiei și respectiv starea de alertă instituită pe teritoriul României, iar Eco Burn S.R.L. să semneze un act adițional prin care să pună capăt raporturilor juridice cu Brazi Industrial Parc S.A., să aducă imobilele deținute de la aceasta din urmă și să le părăsească de bună voie la data de 01.07.2021.

Cu toate că reprezentanții Brazi Industrial Parc S.A. și-au respectat promisiunea, reprezentanții Eco Burn S.A. au refuzat să-și îndeplinească aceste obligații asumate prin Minută.

În concluzie:

-la data prezenței, Eco Burn S.R.L. nu mai are încheiat niciun raport juridic contractual în vigoare cu Brazi Industrial Parc S.A.;

– Brazi Industrial Parc S.A. urmează să procedeze în contradictoriu cu Eco Burn S.A. la promovarea în instanță a acțiunilor de evacuare din clădiri, respectiv revendicare a terenurilor și bineînțeles la sistarea, din nou, în condiții de siguranță, a utilităților de care beneficiază fără un temei legal.

-la data prezenței Eco Burn S.R.L. folosește fără niciun drept imobilele (clădiri plus teren) proprietatea Brazi Industrial Parc S.A.”, se arată într-un comunicat al Parcului Industrial Brazi.

Ziarul Incomod a trimis o solicitare pentru un punct de vedere din partea reprezentanților firmei.

Repere ale situației firmei care ardea deșeuri periculoase la Brazi

 

Ziarul Incomod a tras semnale de alarmă, de-a lungul timpului, cu privire la problemele generate de arderea deșeurilor periculoase și depozitarea acestora în condiții improprii.

Iată câteva repere:

Situație revoltătoare la Brazi! Viermi în stradă și miros persistent de cadavru de la o firmă care procesează deșeuri

VIDEO: Otravă în aer la doi pași de Ploiești. „Miroase a mortăciune, iar fumul se vede de la vreo 20 de kilometri” 

Ministrul Mediului a făcut plângere penală în cazul Eco Burn. Garda de Mediu a cerut suspendarea activității

VIDEO: Ministrul Mediului, în control la Eco Burn. Firma a vrut să descarce deșeuri periculoase la groapa de gunoi!

Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, cere Parcului Industrial Brazi rezilierea contractelor cu Eco Burn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here