Pentru câteva momente am crezut când președintele Iohannis a zis că va desemna un premier mai alb ca Albă ca Zăpada și mai incoruptibil ca Sora 13. Pentru câteva momente că pe urmă totul a fost clar. Precum un David Coperfield în prag de faliment, Dragnea a scos din jobenul cu mustață prim-ministrul României. Ne-am uitat toți la el cu maximă mirare și cred că toți ne-am întrebat ”hu ză fac is ăsta?”. Pe bune. Omul e mai anonim ca festivalul de film cu același nume. Adică da, a fost ministru al economiei. Coafura a rezistat. A fost parlamentar. Coafura, la fel. Tot CV-ul lui strigă secu. Coafura, maximă. Omul, ca să fie în ton cu șefii lui de prin PSD a comis și-un plagiat că e voie și nimeni nu zice nimic. Asta ca să fie ăl mai corect din curtea Guvernului.

Dragnea s-a dus cu el de mânuță la Cotroceni și neamțul, nemțește, l-a uns prim-ministru. Că cică țara e în vrie și avem nevoie de Guvern că altfel ne ducem pe tobogan la vale. Ok, vom avea Guvern. În trei luni de zile vom fi mai boogați ca Dubaiul, se va munci mai mult ca în Germania și vom avea câmpuri nesfârșite de lalele ca-n Olanda.

Să fim serioși și să mai repetăm o dată, că poate ne-am uitat prea mult la Mihai Tudose și ne-am încurcat gândurile. Dragnea zice că guvernul Grindeanu e nașpa și se uită urât pe el și pe cetățeni. Așa că, jos cu acest guvern de incompetenți! Miiniștrii proaspăt puși pe făraș au votat moțiunea de cenzură recunoscând astfel că sunt de porc și nu se pricep. După care același Dragnea vine cu Tudose (ce și-a luat unele dintre cele mai slabe calificative ca ministru al economiei) și îl aruncă prim-ministru. Și noii miniștrii? Păi tot ăia vechi, că brusc, după ce a picat Grindeanu și-au scos din debara competențele și sunt mai buni ca cinci guverne la un loc.

E foarte frumos în țara asta. Ne jucăm de-a guvernarea, ne jucăm de-a referendumurile, ne jucăm de-a parlamentarii. Plagiem, mințim, promovăm penali. Viitorul e așa de sumbru că putem să numim România ”The walking dead”. E bine totuși că avem prim-ministru. Îl cheamă Liviu și e din Teleorman.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here