Pe scurt: Miercuri, pe când Adrian Dobre, primarul Ploieștiului era în ședință cu proprii săi consilieri, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova (că doar nu Mureș) a intrat în biroul primarului ca să-l certe. Motivul de scandal era faptul că Dobre numise la Parcul Bucov un director adjunct, funcție dorită de PSD. Ca să fie lucrurile mai clare Dobre e PNL și Toader PSD. Și cum în administrație se combină lucrurile cu ajutorul partidului, e firească iritarea lui Toader.

Uimitor și de nemaivăzut Dobre și-a regăsit brusc cojones-urile și l-a înfruntat pe Toader mai ceva ca Leonidas când le dădea na-na perșilor la Termopile. Toader a înghițit-o și a ieșit trântind ușa. Numai că…

… sursele noastre mai invizibile ca un ninja și mai silențioase ca o pisică ce se pregătește să halească un șoricel, ne-au povestit ce s-a întâmplat după. Iată povestea:

Toader a ieșit trântind ușa. ”Las că vezi tu!”, a mormăit în barbă. Dobre, în picioare, încă uimit de curajul său, s-a uitat la consilieri și le-a strigat: ”Țineți-mă că-l ucid pe mișel!”. Hornoiu și cu Prună (doi dintre consilierii primarului) l-au apucat delicat de câte o mână mimând ținerea. Sau suținerea, după gust.

”Vai ce m-a enervat tupeistul ăsta. Bine că sunt o fire calmă plină de zen.”

”Da sensei, nu-ți pune mintea cu el. Nici pe-o măsea nu-ți ajunge.”, i-a replicat Hornoiu.

”Consilier Prună!”, a tunat Dobre.

”Yes my lord!” a luat Prună poziție de drepți.

”Te deghizezi în măr și patrulezi în fața PSD-ului. Raportezi orice mișcare!”

”Am plecat. De unde iau deghizamentul?”

”Vorbești la Teatrul Toma Caragiu. Trebuie să aibă un măr. Sau măcar o banană sau un avocado. Hai că te descurci, ce mama naibii.”

”Mă descurc, să trăiți. Servesc patria!”. Prună a ieșit în viteză.

*

Între timp, după ce Toader a ieșit din biroul lui Dobre, a coborât la etajul unu și-a intrat nervos în biroul său. Ca să se calmeze a dat pe Antena 3 și a început să scrie un black list. Pe prima poziție, Adrian Dobre. A pus mâna pe celular: ”Să trăiți! Domnu’ Mircea, mă scuzați că vă deranjez, de unde fac rost de o păpușă vodoo cu fața lui Dobre? De la Roberta? Hmm, cam complicat. OK, lăsați că văd eu ce și cum. E, s-a umflat la mine… Vă povestesc eu mai încolo. O să mă duc la partid să mă calmez. Vă las, numai bine și sănătate.

Zis și făcut. Toader a ieșit din birou, a coborât din Casa Albă și a luat-o pe jos spre sediul PSD din zona fostului Tribunal, zonă cunoscută ca Raiul Shaormeriilor. Și tocmai la o shaormerie s-a oprit. ”Să-mi iau cu de toate, să nu-mi iau?” stătea în dilemă Toader. Peste drum, o mascotă îmbrăcată în nucă împărțea pliante trecătorilor (era Prună deghizat). Toader ridică din umeri. ”Nici de mâncat n-am chef. Ce m-a enervat animalul ăla”. Intră în sediu.

*

Nici nu ieșise bine din birou Toader ca să meargă la PSD că o umbră se strecură în biroul său. Era Hornoiu îmbrăcat într-un hanorac negru pe care scria Anarchy. Cu gluga pe cap puse trei pioneze pe scaunul lui Toader, lipi niște gumă de mestecat sub birou și aruncă prin încăpere praf de scărpinat. Ieși rapid înainte să-l apuce mâncărimile. ”Revenge will be mine!” hohoti în timp ce luă liftul spre etajul trei.

*

Nici nu intră bine în sediul PSD că se repezi spre el consilierul județean Alexandru Bănică. Fără să-i dea timp să reacționeze îi pupă frenetic mâna. ”Patroane, nu mai fi supărat. Îl prindem noi cu ceva pe Dobrea ăla!”. ”S-a și aflat?” se scutură Toader de consiler. ”De fapt ne-a sunat Don Mircea și ne-a spus” replică o secretară.

”Bine, fă-mi o cafea. Auziți, primăria nu stă cu chirie în Casa Albă?”

Cei care se prinseră de gândul lui Toader începură să râdă. Ceilalți râdeau și ei, dar mai forțat.

”Poate reușim să-i scoatem în stradă. Să se umfle Dobre la statuia lui Cragiale.”, mai spuse Toader sorbind din cafea.

*

După trei cafele și o mie de discuții despre evacuarea primăriei Toader  chemă un taxi și plecă spre casă. Se mai calmase dar tot își imagina ca într-o zi Consiliul Județean va achiziționa un dragon și el va spune doar atât: Dracarys. Iar Dobre se va preface în cenușă. Brusc fu trezit din reverie de o hurducătură graznică. Se uită urât la taximetrist. ”Se lucrează în centru. Asfaltează Dobre bulevardul.”.

Toader oftă și puse mâna pe telefon: ”Fac ceva pe asfaltările tale. Noaptea se lucrează bă, nu ziua.”

Dobre răspunse doar atât: ”Pe mine poate să mă certe de la PSD doar domnul Mircea. Fac ce vreau în orașul meu!”. După care  închise.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here