fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Veolia Energie susţine că dotările predate la finalul contractului permiteau continuitatea alimentării cu apă caldă în Ploieşti

Citește Și

- Reclamă -
Veolia Energie, fostul operator al sistemului centralizat de alimentare cu agent termic din Ploieşti, susţine că echipamentele predate în luna mai, la încheierea contractului, ar fi trebuit să permită derularea serviciului în bune condiţii, fără sistarea alimentării cu apă caldă.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, susţine, într-un comunicat de presă transmis marţi de administraţia locală, că a luat legătura cu fostul operator, în încercarea de a înţelege situaţia sistemului centralizat. Răspunsul transmis marţi de Veolia Energie arată că pe lângă cazanul 2 – unde au fost anunţate lucrările care au lăsat Ploieştiul fără apă caldă de la 1 august – mai existau şi alte echipamente, care au fost utilizate pentru alimentarea cu agent termic inclusiv în această iarnă.

Criza apei calde. Contractul cu operatorul Termoficare Prahova a fost reziliat

- Reclamă -

Andrei Volosevici a mai amintit, cu această ocazie, şi că noul operator să angajase să asigure continuitatea serviciului pe durata lucrărilor programate la cazanul 2, prin închirierea unor cazane mobile, primarul reclamând că există o bătaie de joc la adresa ploieştenilor şi că totul ar fi fost premeditat.

Volosevici: „Bătaia de joc de adresa ploieștenilor trebuie să înceteze!”

„Din 1 iulie 2022, conducerea Termoficare Prahova a anunțat Consiliul Județean Prahova și ADI Termoficare Prahova de existența contractului de închiriere a două cazane, pentru 12 luni necesare furnizării apei calde în Ploiești: «Astfel, începând cu luna iulie 2022, cele două CAF-uri vor asigura furnizarea unei cantități de aproximativ 20MWh/h pentru întreaga perioadă contractuală, asigurând astfel furnizarea serviciului în condițiile şi parametrii contractului» se arată în informare. Totodată, aceeași conducere a Termoficare Prahova anunța, în 27 iulie 2022, Consiliul Județean Prahova și ADI Termoficare Prahova, spre știință Municipiul Ploiești, că se va întrerupe furnizarea apei calde în Ploiești pentru revizia CAF2 şi era precizată lipsa altei surse de producere apă caldă! Ba mai mult, anunțau că sunt necesari 870.000 de euro pentru plata chiriei pentru cele două cazane! Ploieștiul nu poate face investiții în CET BRAZI – acesta aparținând Consiliului Județean. Dacă aveați deja închiriate cele două cazane, încă din 1 iulie, de ce ați oprit apa caldă în Ploiești, domnilor?”, reclamă primarul Andrei Volosevici în comunicatul transmis marţi.

Plângere penală, după ce 130.000 de ploieșteni au rămas fără apă caldă

- Reclamă -
Veolia susţine că a predat mai multe echipamente funcţionale

„Încercând să ne lămurim asupra funcționării unității de producere a energiei termice de la CET Brazi (aflat în patrimoniul Consiliului Județean Prahova) am solicitat fostului operator (Veolia Energie Prahova) să ne aducă unele clarificări în acest sens. Și, surpriză,  Veolia Energie Prahova ne informează că: echipamentele care asigură producerea și furnizarea energiei termice în Municipiul Ploiești sunt:

  • Grupurile nr. 5 şi nr. 6 (formate fiecare din Cazan energetic de 420t/h + Turbina 105MW) – asigură producția de EE şi ET în cogenerare de înaltă eficiență;
  • CAF 2 – capacitate 100 Gcal/h, asigură producerea separată numai de energie termică;
  • Ciclul Combinat (UCCC) format din turbina cu gaze TAG de 26 MW + cazan recuperator + turbina cu abur 2MW – asigură producerea de EE şi ET în regim de cogenerare de înaltă eficiență.

Mai mult,

  • Verificarea ISCIR a Cazanului nr. 5 a expirat la 31.05.2022;
  • Verificarea ISCIR a Cazanului nr. 6 expira la 01.09.2022;
  • La data de 13.05.2022, Veolia a pus la dispoziția noului operator planul de mentenanță, deja realizat după oprirea Grupului nr. 5 (la trecerea în regim de primăvară), precum și planul de mentenanță previzionat pentru un an calendaristic
  • La data de 15.06.2022, Veolia a pus la dispoziția noului operator proiectul autorizat ISCIR care prevede încercările și testele necesare pentru autorizarea legală a cazanelor nr. 5 și nr. 6.

Prin urmare, dacă noul operator asigură verificare ISCIR, potrivit proiectului pus la dispoziție, precum și planul de mentenanță preventivă, din punct de vedere tehnic Cazanul nr. 5 poate fi operat, iar cazanul nr.6 este operabil până la 01.09.2022. Referitor la TAG, Veolia precizează că el a fost predat funcțional, gratuit și liber de sarcini, către concedentul Consiliul Județean Prahova, această unitate fiind o opțiune de redundanţă a CAF 2 ori de operare în afara sezonului rece: «În acest sens amintim că …am invitat reprezentanții Județului Prahova și ai RASP pentru a participa la recepția obiectivului de investiții UCCC (Unitate de Cogenerare in Ciclu Combinat) din care face parte şi TAG-ul. La data de 05.05.2022 a fost semnat procesul verbal de punere în funcțiune al UCCC în prezența reprezentantului RASP, reprezentanții Județului Prahova neprezentându-se»”, se mai arată în comunicat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut