Tolănit pe Tronul de Fier cu model bob de grâu, primarul Dobre privește melancolic de la fereastra etajului trei al primăriei cum angajații SGU refac straturile de flori din parcul central. ”E atâta frumusețe în lume și noi ne preocupăm de lupte meschine.”, gândi melancolic. Brusc ușa se deschise și city-managerul Ploieștiului intră agitat în birou. ”Trebuie să ne pregătim Adi, războiul bate la ușile noastre!”. ”Da, am auzit și eu că a strigat Ganea ”GATA!” în ședința de consiliu. Adună aliații, trebuie să reacționăm rapid, să lovim în forță și fără milă.”. ”Cam greu, că sunt majoritari în consiliu.”.

Dobre tăcu brusc și trist. ”Politca asta ne ucide încet, dar sigur. Ești mâna mea dreaptă, să găsim o soluție până nu e prea târziu.”. ”Încerc, dar e mai greu decât licitația la iluminat.”. ”Cheamă consilierii PNL. Aici și acum!”.

*

În timpul ăsta, viceprimarul Ganea citea spoilere din Game of Thrones. ”Aha, astuia i-a tiat capul. Pe ăla micu l-au otrăvit. Țțț, astuia i-a tăiat gâtul. Mamă ce buni erau ăștia. Păi când zicea unul ”GATA!” era gata. Mă rog, nu pot folosi asemenea metode, că suntem încă oameni civilizați.”. Puse mâna pe telefon și-l chemă la el pe viceprimarul Pană. ”Găsim noi o soluție.”. Chicoti fericit.

*

În biroul primarului, consilierul Sârbu țipa și gesticula. ”E lipsă de respect pentru noi, pentru primar, pentru ploieșteni. Noi ar trebui să spunem ”GATA!” că așa nu mai se poate și nu mai putem. Io zic să sesizăm ONU.”. Ceilalți consilieri tăceau privind în jos. ”ONU?”, îl întrerupse Dobre. ”Eu v-am adus aici să găsim o soluție că se lasă cu război și mata îmi vorbești de ONU? O fi Ganea mai masiv așa, dar n-arată a Coreea de Nord. Să fim realiști și să găsim ceva, orice.”. Consilierii PNL începură să se gândească așa de intens că se auzea un sunet de rotițe învârtindu-se. Mă rog, unii mimau gândirea, dar măcar făceau efortul s-o mimeze. Liniștea se așternu în biroul primarului ca smogul dimineților din Beijing.

*

Viceprimarii stăteau umăr la umăr și se uitau la ultimul episod din sezonul șapte de la Game of Thrones. ”Băi”, zise Ganea, ”ne-ar trebui și nouă o blondă cu dragoni.”. ”Aiurea, nu se există. E un film, hai să ne concentrăm pe Dobre.”. ”Am zis GATA, e GATA! L-am băgat în boală. Avem majoritate, e cam și cum am avea dragonii ăia. Victoria e a noastră.”. Pană era totuși sceptic. ”Știu și eu. Până la urmă știi cum e, partidul are ultimul cuvânt.”. ”Și Dragnea dacă vine și-mi zice să fac pace cu Dobre… și lui îi spun ”GATA!”, ai cuvântul meu.”. ”Mda, nu știu ce să zic. La mine nu-i așa ușor…”. ”Nu fi pussy, hai să vedem cum câștigăm măcelul.”. ”Cheamă consilierii PSD la sfat.”.

*

La Dobre în birou se tăcea la fel de mult. Din când în când consilierul Sârbu ofta. ”Dacă ai vreo idee, acum e momentul.”. ”N-am, de aia oftez.”. ”Nici noi.”, vorbiră-n cor câțiva consilieri.

*

Aceiași concluzie și-n cealaltă tabără. De fapt, din momentul când stabiliră că n-au încă nici o idee, consilierii PSD și ALDE se apucară să vadă finalul sezonului șapte. De undeva apăruseră niște pungi de floricele de porumb și distracția era în toi. Brusc, ușa se deschise, Dobre băgă capul și urla ”GATA!”. După care fugi. Era singura idee care îi venise. Între timp, Pană îl bătea pe spate pe Ganea care se înecase cu un pop corn. Reuși să-l salveze. Războiul era abia la început.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here