“Misiune imposibilă” pentru procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești! Potrivit unei adrese emise de Ministerul Public, la solicitarea ziarului Incomod, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești erau rămase nefinalizate 19.502 dosare penale la finalul anului 2018. Deși în organigramă sunt prevăzute 23 de posturi de procuror, Ministerul Public spune că doar 18 dintre acestea sunt ocupate. Astfel, un calcul simplu arată că, în medie, fiecare procuror al acestei unități de parchet are de soluționat 1.083 de dosare penale.

Volum mare de muncă este și la alte parchete din județ, cum ar fi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, unde șase procurori au de soluționat 4.521 de dosare aflate în lucru (753 de dosare pentru fiecare procuror, în medie), la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, unde doar doi procurori au 1.443 de dosare penale nefinalizate sau la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil, unde trei procurori instrumentează 1.198 de dosare penale.

Potrivit aceluiași document, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești cei 14 procurori angajați aveau în instrumentare la finalul anului 2018 145 de dosare penale, iar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova erau 670 de dosare nefinalizate, distribuite la 15 procurori. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia erau nefinalizate alte 551 de dosare, de instrumentarea cărora se ocupă trei procurori.

Vezi mai jos documentul emis de Ministerul Public cu referire la dosarele aflate în lucru la finalul anului 2018 la unitățile de Parchet din Prahova:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here