furt hot arestat

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din Prahova a fost condamnat, printr-o sentință a Judecătoriei Ploiești, la un an și nouă luni de închisoare, în regim de detenție, fiind găsit vinovat de tâlhărie. Sentința instanței, din 1 februarie 2023, nu este definitivă.

Rățoi D. a fost trimis în judecată după ce în seara zilei de 27 august 2022 a atacat o vânzătoare și pe femeia de la pază, fugind ulterior încălțat cu o pereche de adidași pe care a refuzat să-i plătească.

Bărbatul a intrat în magazin de haine dintr-un mall din sudul Ploieștiul unde a început să probeze adidași. Comportametul agitat le-a atras însă atenția atât vânzătoarelor, dar și femeii care asigura paza.

Acesta ”a mers spre raionul de produse de damă, de unde a luat de pe raft o pereche de adidași de culoare crem cu roșu, cu care s-a încălțat, abandonând papucii cu care venise încălțat pe podeaua magazinului, după care s-a îndreptat în grabă către ieșirea din magazin.

Observând intenția acestuia de a părăsi magazinul fără a plăti adidașii pe care îi luase din magazin, persoana vătămată a declarat că s-a postat în fața ușii de la ieșire, încercând să-l oprească, însă bărbatul în cauză a îmbrâncit-o, lovind-o puternic cu mâna în zona sânului drept, aceasta s-a dezechilibrat, autorul reușind să treacă de ea, moment în care l-a apucat cu mâna de tricoul cu care era îmbrăcat și l-a ținut de tricou, acesta trăgând-o astfel afară din magazin. După câțiva metri, tricoul i s-a rupt și astfel a scăpat, fugind de la fața locului”, se arată în actul de sesizare.

Femeia a precizat că, în momentul când l-a apucat de tricou, bărbatul respectiv s-a smucit și, întrucât la început nu putea să scape, s-a întors și a lovit-o cu palma peste față.

Anterior, tâlharul amenințase cu moartea vânzătoarea care îi ceruse să lase adidașii, dacă nu intenționează să-i cumpere, respectiv să-i plătească.

Deși cele două femei au încercat să oprească hoțul, acesta a reușit să fugă cu adidașii furați, abandonându-și papucii în magazin.

Judecătorii ploieșteni au decis să-l comdamne pe Rățoi D. la închisoare cu executare, având în vedere că acesta este recidivist.

”Astfel, în perioada minoratului, inculpatului i-au fost aplicate diferite măsuri educative, inclusiv internarea într-un centru educativ, pentru comiterea unor infracţiuni precum tâlhărie, tâlhărie calificată sau distrugere, ceea ce arată că inculpatul are tendinţe infracţionale violente”, se arată în motivarea instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here