Site-ul luju.ro prezintă mai multe mesaje telefonice în care procurorul Mircea Negulescu de la DNA Prahova îi spunea Andreei Cosma, fiica fostului şef CJ Prahova Mircea Cosma, că “a greşit” în dosarul în care îl reţinuse pe tatăl acesteia şi că Mircea Cosma “va câştiga la Înalta Curte”. Negulescu îi explică înmesaje Andreei Cosma că “i-am zis şi că îmi pare rău pentru situaţia creată şi cum a fost atunci la reţinere că să nu fie supărat pe mine” şi că “nu pot săîţi spun mai multe doar că aşa a fost direcţia în 2013”.

Mesajele schimbate pe WhatsApp şi publicate de luju.ro arată  procurorul Negulescu i se adresa Andreei Cosma cu apelativele “iubi” şi “prinţesa mea“.

Mesajele au fost prezentate la Înalta Curte de Vlad Cosma, fratele Andreei Cosma şi fost deputat PSD. Vlad Cosma a scris că procurorul Negulescu ar fi deschisdosare penale pe numele său, al surorii sale şi al tatălui său pentru că Andreea Cosma nu a vrut să-i accepte avansurile: “Dorinţa procurorului Negulescu de a face rău familiei Cosma porneşte, de fapt, dintr-o răzbunare faţă de sora mea, Cosma Andreea, cu care şi-a dorit o relaţie personală. Pasiunea lui Negulescu pentru sora mea începe în anul 2013, însă Andreea Cosma nu răspunde invitaţiilor acestuia în modul în care el şi-ar fi dorit. Drept urmare, pentru a serăzbună, procurorul îi face un dosar surorii mele, îi percheziţionează domiciliul şi îi da control judiciar timp de câteva luni, cu obligaţia ca această să nu poată să părăsească oraşul Ploieşti. Totodată îi ridică în mod ilegal toată arhivă biroului notarial (peste 10.000 de acte notariale) şi reuşeşte în acest fel să îi suspende activitatea. (Acest dosar a fost clasat în cele din urmă). Acesta este şi momentul în care procurorul Negulescu demarează şi dosarul în care eu şi tatăl meu am fost trimişi în judecată. După acest episod, sperând că nu va mai fi refuzat, procurorul Negulescu reia propunerile făcute surorii mele, propuneri concretizate prin vizite la biroul notarial al acesteia, cadouri, flori şi diverse invitaţii în vacanţe”, potrivit declaraţiei prezentate de Luju.ro.

Reamintim că preşedintele Consiliului Judeţen Prahova, Mircea Cosma (şef al PSD Prahova), a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă în 11 februarie 2014. Mircea Cosma a fost reţinut într-un dosar în care fiul său, deputatul Vlad Cosma, era acuzat că ar fi luat mită 1 milion de euro. Mircea Cosma a fost condamnat de magistraţii Curţii Supreme la 8 ani de închisoare, în timp ce fiul sau, deputatul Vlad Cosma, a primit 5 ani de închisoare. Sentinţele nu sunt definitive.

Procurorul Negulescu a demisionat în luna februarie din magistratură, însă în luna martie plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins cererea de demisie a fostului procuror la DNA Ploieşti. Negulescu este în prezent la Parchetul Judecătoriei Câmpina, suspendat din funcţie, în condiţiile în careInspecţia Judiciară a stabilit că acesta a săvârşit abateri disciplinare. Raportul inspecţiei urmează să fie discutat de Secţia pentru procurori, care vadecide cu privire la răspunderea magistratului, dar până acum n-a fost luată o decizie. Negulescu a contestat în justiţie atât decizia CSM de suspendare dinfuncţie cât şi decizia CSM prin care i s-a respins demisia din magistratură. Ambele procese sunt încă pe rol.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here