După zile cu vijelii puternice și grindină, meteorologii au anunțat că urmează o perioadă extrem de călduroasă, cu temperaturi ce ajung până la 34 de grade la umbră.

Meteorologii au anunțat temperaturi caniculare în perioada următoare, în special în regiunile vestice, sudice şi în Moldova până aproape de nordul Moldovei. Sâmbătă se anunță a fi cea mai călduroasă zi, cu valori de peste 30 de grade la umbră.

Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a declarat:

“Întradevăr vom avea temperaturi ce vor caracteriza o vreme călduroasă cu temperaturi în orele amiezii frecvent peste 30 de grade.

Este posibil ca sâmbătă să înregistrăm şi valori termice în jurul a 33-34 de grade la umbră, ceea ce va face ca temperatura reală resimțită de corpul uman să fie mai ridicată şi să atingă pragul de 35 de grade al caniculei.

Astfel de valori termice, şi mă refer la temperaturi maxime de peste 30 de grade se vor înregistra sâmbătă când va fi cea mai călduroasă zi şi frecvent în regiunile vestice, sudice, chiar şi în Moldova până aproape de nordul Moldovei.

Referitor la furtuni şi la grindină un scenariu similar se va produce sâmbătă supă-amiază, când gradul de instabilitate, adică gradul de apariție a averselor torenţiale însoțite de tunete, fulgere, intensificări ale vântului şi căderi de grindină va fi din ce în ce mai ridicate în jumătatea de nord a ţării.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here