fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Un fost polițist a amenințat jurnaliștii ziarului Incomod care au scris despre mafia gunoaielor din Prahova: ”Vezi că te arzi”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

O jurnalistă a ziarului Incomod a primit amenințări imediat după ce a început să documenteze afacerile ilegale coordonate de mafia gunoaielor din Prahova. Mesajele prin care era avertizată că ”se arde” dacă face anchete cu ”cine nu trebuie” au fost trimise prin intermediul unui cont fals de Facebook. O plângere la Poliția Prahova a scos la iveală faptul că autorul amenințărilor este un fost polițist.

La câteva zile de la difuzarea emisiunii care a dezbătut  “Mafia deșeurilor din Prahova”, o jurnalistă a redacției ziarului Incomod (ziarulincomod.ro) care documenta investigația de presă a primit prin aplicația messenger a contului personal de Facebook o lungă serie de amenințări. Autorul se ascundea în spatele unui cont fals. Mesajele de amenințare, avertismentele, erau gramatical corecte, cu diacritice, fără vulgarități, ceea ce ne duce cu gândul la un personaj educat, nu la o ”săgeată” folosită pentru astfel de situații de mafioți dovediți.  

”Vezi că te arzi dacă faci anchete cu cine nu trebuie. Stai în banca ta că îți rupi gleznele. Aveți gleznele prea subțiri pentru avântul pe care îl aveți”, așa sună unul dintre mesajele primite de jurnalistă, marți 22 august 2023, aproape de miezul nopții.

La scurt timp, Poliția municipiului Ploiești s-a autosesizat și a deschis o anchetă. În doar câteva săptămâni autorul mesajelor de amenințare a fost identificat: Mihai G., un polițist prahovean pensionat de curând. Polițiștii verifică acum legăturile sale cu mafia deșeurilor din Prahova. Informația a fost comunicată oficial de polițiștii anchetatori jurnalistului Incomod vizat de mesajele de amenințare. 

- Reclamă -

În investigația de presă jurnaliștii descoperiseră că grupul infracțional organizat care opera la gropile de gunoi era, foarte probabil, protejat chiar de instituțiile care ar fi trebuit să stopeze întreaga ”afacere”, adică Poliția și Garda de Mediu Prahova.

Citește ancheta din aprilie aici: Deșeuri aruncate în gropi de gunoi ilegale la Târgșorul Vechi. ”Mafia deșeurilor”, tolerată de Poliția Prahova și Garda de Mediu / VIDEO

În luna august 2023, reporterii Ziarului Incomod au realizat o emisiune din studiul nostru despre afacerile grupului infracțional organizat și despre cum Mafia Deșeurilor voia să-l ”îngroape” pe șeful Poliției Ploiești de la acel moment cu ajutorul unor polițiști corupți care sprijină gruparea.

- Reclamă -

Revezi aici emisiunea: VIDEO Mafia deșeurilor vrea să-l îngroape pe șeful Poliției Ploiești cu sprijinul unor polițiști corupți

Polițiștii i-au adus la cunoștință jurnalistei că poate depune plângere penală pentru șantaj și amenințare împotriva bărbatului identificat, dar colega noastră a refuzat, considerând că astfel de presiuni fac parte din riscurile pe care ni le asumăm prin meseria noastră și că reprezintă o confirmare a faptului că ne facem treaba bine.

Chiar dacă jurnalista Incomod a refuzat să depună plângere penală, polițiștii i-au adus la cunoștință că vor continua cercetările în acest caz, pentru a stabili toate detaliile, inclusiv pentru a vedea ce implicare sau interese are fostul polițist care a amenințat-o, dar și de ce a încercat să oprească prin astfel de intimidări demersul jurnalistic.

Totodată, există indicii că în acest caz este implicat și un fost ofițer SRI, un infractor condamnat definitiv, folosit de gruparea de infractori cu afaceri ilegale în domeniul deșeurilor pentru a intimida și șantaja polițiștii care anchetează dosarele penale.

- Reclamă -

Reporterii Ziarului Incomod vor continua să monitorizeze ce se întâmplă la gropile ilegale de gunoi din Târgșorul Vechi. De altfel, în ultimele zile, am publicat mai multe articole pe acest subiect, după ce senatorul Aurel Oprinoiu, președintele Comisiei de Mediu din Senat, a fost prezent într-un talk show al Ziarului Incomod și a făcut dezvăluiri fără precedent despre modul de operare al grupării, dar și despre personajele din instituții publice care protejează mafia deșeurilor.

Citește și:

VIDEO Exclusiv! Parlamentar amenințat de mafia gunoaielor din Prahova!

VIDEO Cine este persoana din conducerea CJ care protejează mafia gunoaielor?!

VIDEO Cine este persoana din Garda de Mediu acuzată că face parte din ”Mafia Gunoaielor”

Emisiunea integrală cu senatorul Aurel Oprinoiu va fi difuzată în curând pe Ziarul Incomod!

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img