fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

VIDEO: Zeci de animale arse de vii în incendiul de la Berceni. Proprietarii cred că focul a fost pus. Autoritățile i-au lăsat pe oameni cu animalele moarte în curte o zi întreagă

Citește Și

- Reclamă -

Zeci de animale, porci și păsări de curte, au murit arse într-un incendiu devastator, care s-a produs în noaptea de luni spre marți, într-o gospodărie din Berceni.

Proprietarii, care și-au văzut munca distrusă în câteva zeci de minute, cred că focul a fost pus de vecini.

O zi întreagă, oamenii au fost lăsați cu animalele moarte în curte, cu burțile sparte din cauza căldurii.

Autoritățile s-au mișcat abia după ce reporterii Ziarului Incomod fost la fața locului, iar proprietarii susțin că intervenția pe lângă autoritățile locale a fost făcută de către prefectul de Prahova.

25 de porci și zeci de păsări au pierit în incendiul care a mistuit anexele dintr-o gospodărie din localitatea prahoveană Berceni.

Proprietarii și pompierii au reușit să salveze restul animalelor, 70 de porci și purcei și o parte din păsările de curte.

- Reclamă -

De asemenea, a fost evitată propagarea incendiului la gospodăriile învecinate. Reporterii Ziarului Incomod au fost, marți, la fața locului și au stat de vorbă cu oamenii. Imaginile transmise LIVE arată dimensiunea dezastrului, dar și disperarea oamenilor lăsați de autorități cu animalele carbonizate în curte, cărora le-au plesnit burțile din cauza căldurii.

- Reclamă -

Telefoane și drumuri degeaba, pentru ridicarea porcilor morți. Autoritățile locale au înviat abia după LIVE-ul INCOMOD

Incendiul a avut loc cu puțin înainte de ora 3 dimineața. Focul s-a întins foarte repede, iar proprietarii – care nu locuiesc la adresa respectivă – au fost anunțați de un vecin. Aceștia au ajuns imediat, înaintea pompierilor. Au încercat să stingă flăcările, fără succes, și au dat drumul animalelor din țarcuri, chiar și pe stradă.

Unele n-au mai fost găsite, după stingerea incendiului.

Potrivit bilanțului ISU Prahova, care a suplimentat forțele de intervenție și a acționat – potrivit proprietarilor – rapid și eficient, 25 de porci au murit arși și „aproximativ 5 păsări”. Numărul păsărilor de curte moarte este însă mult mai mare, acestea fiind strânse în saci după incendiu.

Oamenii au strâns cadavrele animalelor încă de la primele ore ale dimineții, după care s-au pus pe telefoane pentru a chema organele abilitate să le ridice. În zadar. Și drumurile la primăria localității Berceni au fost degeaba. Proprietarilor li s-a spus că „e ședință”.

- Reclamă -

CITEȘTE și Ce rol are fiecare instituție în prinderea ursului care se plimbă de zile întregi prin Ploiești

Timp de o zi în care Prahova a fost sub cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de aproape 40 de grade, porcii morți și păsările arse strânse în saci de rafie au rămas în curte, după gard. Burțile porcilor s-au spart din cauza căldurii. Mirosul răspândit, îngrozitor.

Proprietariiau reușit, în sfârșit, să dea de primărița Cosmina Ramona Pandele, la telefon. Potrivit oamenilor, aceasta le-a transmis că primăria nu dispune de utilaje pentru încărcarea animalelor moarte.

Reporterii Ziarului Incomod au transmis LIVE din gospodăria mistuită de flăcări cu o noapte înainte, iar revolta proprietarilor este justificată.

CITEȘTE și VIDEO Incendiu în curtea unui spital, 110 copii au fost evacuați

Abia după LIVE-ul INCOMOD, în jurul orei 10 seara, și-au făcut apariția un excavator și un tractor cu remorcă.

Numărul de la remorcă era de Berceni. La fel și numărul excavatorului. Noroc că a sunat prefectul (Virgil Nanu – n.r,)„, ne-a transmis o rudă a proprietarilor gospodăriei.

Cauza incendiului este contestată de proprietari

Potrivit unui comunicat transmis de ISU Prahova, marți, cauza PROBABILĂ a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică.

Proprietarii nu sunt de acord cu concluzia pompierilor și cred că focul a fost pus de cineva. Probabil, unul dintre vecini.

Nu avea cum să fie scurt circuit. Focul a izbucnit prea repede, din spate spre față. În spate, aveam un neon cu led și un ventilator pe care le-am închis înainte să plec, la ora 1 noaptea. Când m-am întors, anunțat că a luat foc, curentul nu era căzut. Am folosit chiar hidroforul pentru apă, să sting. Dacă era scurtcircuit, ar fi sărit imediat siguranțele și s-ar fi oprit curentul.

Eu cred că focul a fost pus de cineva. Am avut reclamații, am plătit amenzile, inclusiv pentru patru pari înfipți în pământ, pe terenul meu. Cineva a vrut să ne facă rău„, a spus proprietarul gospodăriei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...