fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Mobilizare de necrezut a autorităților locale pentru victimele accidentului din Băicoi – Opinii Incomod

Citește Și

- Reclamă -

Un accident grav cu 19 răniți, petrecut ieri seară la Băicoi, a scos autoritățile locale din casă în miezul nopții. Polițiști cu multe stele pe umeri, reprezentanți ISU, reprezentanți ai Prefecturii au venit la Băicoi pentru a vedea care este starea muncitorilor companiei Michelin, răniți după ce un TIR a lovit autobuzul care îi ducea la schimbul 3. Și la Spitalul Județean și-au făcut apariția persoanele de care vă spuneam mai sus, mai exact Ionel Trandafirescu, adjunctul chestorului Viorel Dosaru, însoțit de mai mulți de polițiști de la Rutieră și de la Municipiu, șeful de la ISU Prahova, Nicolae Popescu și prefectul județului Rodica Paraschiv alături de câțiva funcționari din instituție.

De asemenea, medici ai spitalului au venit de acasă când au auzit de câte victime este vorba, ținând cont și de numărul mare de pacienți, nelipsiți din sala de așteptare de la UPU. Și nu am cum să trec cu vederea faptul că cei mai importanți doctori din spital au fost prezenți, printre care și doctorul Florin Pușcariu, managerul interimar al unității.

- Reclamă -

Nu mai spun de paznicii de la spital în cazul cărora a fost chemat personal suplimentar de acasă și, spre dezamăgirea lor, au pierdut meciul România-Italia, după cum sublinia unul dintre ei. Pe lângă dezamăgirea pe care au trăit-o, au avut și mult de lucru pentru că au primit ordine stricte să coordoneze de la echipajele SMURD care veneau unul după altul, la însoțitorii victimelor, la presă și până la ceilalți pacienți care au fost lăsați deoparte în defavoarea răniților de la accident, dar și să elibereze parcarea destinată aparținătorilor.

Nu doresc să insinuez în vreun fel că polițiștii, pompierii, prefectul sau alți reprezentanți ai altor instituții nu își fac treaba, însă așa mobilizare nu am mai văzut la vreun eveniment, fie că a fost vorba de răniți ori de morți.

Acum, mă întreb, oare câți dintre ei ar mai fi ieșit din casă la 12 noaptea, dacă nu avea loc tragedia de la Colectiv pe 30 octombrie?

- Reclamă -

Mulți dintre ei nu știu dacă aveau cu ce să ajute răniții din accidentul de la Băicoi, cred mai degrabă că a fost o chestiune de imagine sau, mai mult, au ieșit de frică. Și aici fac referire la aparițiile din presă, care, evident, nu avea cum să rateze un astfel de eveniment.

Apropo de presă și de imagine. Detaliile despre accident și despre starea victimelor au fost mai mult decât suficiente având în vedere dorința noastră de a obține informații. Nu mai spun de sincroanele pentru televiziuni care au fost acordate fără probleme de oficiali. Și am evidențiat lucrul acesta pentru că, de multe ori, am văzut reporteri milogindu-se sau certându-se pentru a obține o amărâtă de declarație, pe când acum nu a fost cazul.

În mare parte, toată lumea și-a făcut treaba bine și sper că din interes pentru săracii oameni care au trecut prin momente grele, unii alegându-se chiar cu brațe amputate,  ci nu pentru imagine sau pentru eventuale responsabilități cum s-a întâmplat în București.

Reporter Incomod

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut