harta romania

Conform Indicelui de Percepție a Corupției (IPC) 2015, lansat miercuri de Transparency International, România e mai coruptă ca Namibia sau Surinam. Dacă facem un sondaj de opinie 90% dinre români n-au habar unde sunt cele două țări. Dar oricum sună rău să te afli în clasament sub o țară africană și una din America de Sud. Adică, noi încă ne batem cu pumnul în piept că suntem cetățeni europeni. Ce treabă avem cu Africa?

Răuvoitorii ne vor compara iar cu o țară bananieră. Și iar ne va fierbe sângele în vine în timp ce dăm vina pe claa politică. De parcă la vot s-ar duce numai alții, niciodată noi.

Toți am suținut cumva corupția și o susținem. Prin șpaga dată la doctor, cadoul luat învățătoarei, banii de-o bere dați instalatorului etc, etc. Nu mai vorbim de șpăgile de mii de euro date judecătorilor, polițiștilor și altor factori aflați în poziții de decizie.

Așa că ne inflamăm degeaba. Suntem sub Surinam și Namibia, dar măcar suntem lângă frații bulgari și greci. Balcanii Fanarului trăiesc încă în noi și neșansa numită comunism ne-a ”ajutat” să nu scăpăm de acestă tară. Așa că cel mai bine ar fi să ne consolăm. Nu vom ieși în stradă să strigăm ”jos corupția””, vom vota pe ăia cu sacoșele mai mari și vom discuta la o bere scrâșnind din dinți despre corupții care ne conduc.

 

 

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here