Hai că a trecut o grămadă de la primele alegeri ”democratice” din România. Mă refer la manevrele făcute de Iliescu și FSN. Am trecut printr-o serie de alegeri. E momentul să facem campaniile electorale civilizat. Nu pentru că ne-ar privi coana Ioropa, dar pentru că e momentul să căutăm normalitatea noi printre noi, nu să așteptăm să ne-o arate alții unde este.

Săptămâna trecută un candidat a atacat alt candidat. Acum două săptămâni, alt candidat pe altul. Nu pe programul electoral, ci pe mizerii care ți de viața particulară sau alte chestii care nu țin de ce va face candidatul care va ajunge pe o funcție. Unele sunt pur și simplu niște atacuri de Cartoon Network, altele minciuni. A se remarca faptul că dacă cineva scoate în campanie acte prin care să arate că X sau Y care candidează la alegerile locale, a păpat din banii publici, a băgat mâna și două picioare în borcanul cu miere, nu consider că ăsta e atac murdar.

Prin urmare, dacă nu ai informații cu dovezi că X sau Y sunt corupți, că vor păpa banul public, de ce nu facem o campanie civilizată? Pentru că unii au impresia că istoria se repetă. Eu spun că oamenii se repetă, dar din fericire pentru noi, românii din 90 care așteptau să vină Iliescu ca să răsară soarele, sunt din ce în ce mai puțini. Și tocmai istoria asta despre care cred unii că se repetă le-ar putea da un șut în părțile moi ca răsplată pentru chestiile cu care au murdărit campania electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here