Politicienii au intrat în 2016 mai nervoși și mai stresați decât un participant la Master Chef care și-a pârlit limba. 2016 este anul de foc care va verifica dacă noul PNL poate să-i dea la gioale noului PSD sau dacă ALDE condus de Tăriceanu poate să bage în viteza a cincea și să câștige ceva mandate.

Oricum, finalul lui 2015 a adus o serie de sondaje interne prin filialele partidelor ca să vadă oamenii cine ar fi cel mai dorit să se bată pentru primării sau consilii județene. Că așa se mimează democrația în marile partide. Se fac sondaje să se vadă cine-i mai bun și la candidatură e pus ăla care trebuie. Că așa-i în tenis.

Pentru electoratul obișnuit cu sacoșe și găleți viitorul e sumbru. Speriați de DNA politicienii vor tremura și transpira chiar și când vor inscripționa o amărâtă de brichetă care se aprinde la a cincea încercare. Cine să mai aibă curajul să dea cu puii, peștii, uleiul sau făina în populație? Poate doar sinucigașii. O să fie așa liniște prin scările de blocuri că administratorii vor spune cu regrete: ”ce bine era acum patru ani”.

Vor umple în schimb cutiile poștale cu tot felul de pliante, corecte sau otrăvite, pline de mari realizări sau de ”furăciuni”. Prin presă se vor lupta ca niște lei încercând să fie mai puri decât Albă ca Zăpada și mai calculați decât Crăiasa Zăpezii. Adică aceleași basme de adormit oamenii mari.

Iar dacă pâine nu va fi, măcar vom avea satisfacție că o să fie circ. Păcat că nu-i putem vedea pe cei care ne cer votul la trapez sau făcând dresură de lei. Ar fi fost și mai interesant. Dar până la vară, e cald și bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here