Înregistrările date publicității de Vlad Cosma referitoare la DNA Ploiești au generat un scandal național. Chiar și Tudorel Toader a menționat în raportul său acest episod al înregistrărilor, care alături de alte 19 motive l-au determinat să ceară revocarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Să vă spun pe scurt cum a început totul, la Ploiești!
În 2013, procurorul Mircea Negulescu lucra la Parchetul Curții de Apel Ploiești, condus la acea vreme de procurorul general Liviu Tudose. Această unitate de Parchet s-a autosesizat după ce în emisiunea de la Antena 3 moderată de Oana Zamfir (fostă Stancu) s-a discutat despre nava Flaminia dar și despre cum oameni din PSD Prahova și mafia din PSD vor să pună mâna pe această afacere- era vorba despre deșeurile toxice care puteau fi depozitate în Prahova. De la Antena 3 a început totul, la Antena 3 au apărut înregistrările legate de DNA Ploiești.

PSD nu a fost deranjat în județul Prahova de autorități. Dacă factorii influenți și cu decizie se rezumau doar la contracte pe bani publici, în jurul lor se formaseră mici mafii: în Poliție, Justiție, mediul de afaceri, mediul administrativ sau politic.

În octombrie 2013 Parchetul Curții de Apel Ploiești începea perchezițiile într-un amplu dosar de evaziune fiscală și spălare de bani suspecții fiind membri PSD sau apropiați ai partidului. Percheziții, rețineri, arestări. Alt dosar de amploare a fost instrumentat tot de Negulescu cu Liviu Tudose la șefia PCA care viza mai mulți patroni de societăți comerciale abonați la lucrări pe bani publici, acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani. La fel, percheziții, rețineri, arestări.

De-abia apoi au început, la DNA, cercetările în dosarele care îi vizau pe Vlad Cosma și Sebastian Ghiță și ulterior dosarul penal în care erau vizați șefi din Poliție, BCCO, DGA, dar și PCA. Ironia sorții, Negulescu se mutase la DNA iar unitatea îl cerceta penal pe Liviu Tudose, cel care conducea PCA-ul când unitatea investiga dosare de răsunet, de evaziune fiscală și spălare de bani, cu prejudicii uriașe.

Recent, Liviu Tudose i-a făcut plângere penală lui Mircea Negulescu. Cei doi procurori care în 2013 ”dădeau foc” județului Prahova au ajuns dușmani. Soarta…

Iată așadar, pe scurt, cum a pornit ”războiul”.

Aproape toată presa locală a evitat să scrie pe larg despre anchetele Parchetului Curții de Apel Ploiești de la acea vreme, din diferite motive.

Drept dovadă, Hotnews, Realitatea TV sau Rise Project, nu prea aveau ce surse din presa locală să citeze, așa că foloseau www.stavri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here