Astăzi, senatul continuă pe iniţiativa legislativă a Cristianei Anghel, care propune reintroducerea în Codul Penal a pedepsei pentru insultă şi calomnie.

Senatoarea a propus încă de anul trecut reintroducerea în Codul Penal a pedepselor pentru inusltă şi calomnie. Mai exact ea propune completarea Codului penal cu un articol dedicat insultei, unde se prevede că atingerea adusă onoarei ori reputației unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin alte mijloace, ori prin expunere la batjocură se pedepsește de la o lună la 2 ani închisoare sau cu amendă.

Cât despre calomnie, aceasta propune completarea Codului penal printr-un articol care stipulează că “afirmarea ori imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinante privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancțiune penală, administrativă sau disciplinară ori disprețului public se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Și acum câteva nelămuriri la care nu mă aștept să răspundă Cristiana Anghel:. Dacă spun că în timpul circului numit greva foamei pe care l-a făcut la antenele lui Voiculescu a primit bani de la aceleași televiziuni pentru prestația sa, se cheamă insultă sau calomnie?

Dacă mai spun că doamna Anghel face parte din pleiada de aleși ai neamului care n-ar fi buni nici la muncile agricole de primăvară, se cheamă că e calomnie sau insultă. Dacă încă râd când îmi amintesc cum s-a fâțâit senatoarea pe lângă Ponta îmbrăcată cu un sacou cu Mikey Mouse, Goofy, Doald Duck etc, sunt un insultator sau un calomniator?

Și dacă mai spun, așa pe final că mi-e scârbă de astfel de pseudopoliticieni, unde mă încadrez?

Oricum, doamnă senatoare, dacă inițiativa dumneavoastră va avea succes, mă pregătesc de greva foamei. Și-mi cumpăr un sacou cu Tom și Jerry.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here