Este deja un obicei ca după o tragedie ca cea petrecută în această dimineață pe Centura de Vest să apară materiale în presă despre cât de greu s-au mișcat autoritățile și cum s-au și-au dat cu stângul în dreptul medicii și ambulanțele.

Dacă lucrurile merg bine se vor găsi destui cârcotași să spună ”asta e meseria lor, de ce să-i lăudăm”. Sau, mai simplu, să se treacă totul sub tăcere.

S-ar putea să fi apărut materiale ”de bine” despre cum s-a gestionat situația în cazul accidentului. Chiar dacă au apărut, mi se pare normal să vorbesc și eu despre implicarea totală a autorităților, a ISU Prahova, a Serviciului de Ambulanță, a medicilor și asistentelor de la Spitalul Județean de Urgență, a Poliției Rutiere. Da, și-au făcut treaba și și-au făcut-o bine. Medicii care nu erau de gardă au venit, unii neașteptând să fie chemați, la spital. La fața locului s-a montat un spital mobil, iar ambulanțele au fost în număr mare la locul accidentului.

Îi vedem pe acești oameni doar când greșesc sau când, Doamne ferește, avem nevoie de ei. Iată că azi dimineață au dovedit că lucrurile nu sunt doar negre și că Spitalul Județean și-a mai șters un pic din eticheta de ”spital al groazei”.

Pentru toți cei care astăzi, ca în fiecare zi, au sărit în ajutorul aproapelui lor, RESPECT. Restul cuvintelor, azi, după tragedia de pe Centura de Vest, sunt de prisos.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here