Nu voi comenta modul cum consilierii județeni și-au arătat buletinele de vot celor de la PSD, ALDE și PMP ca să-i asigure că nu calcă strâmb. Polemica se poate lungi foarte mult dacă votul este secret doar în cabină, iar după nu mai este. Poziționarea urnei la prezidiu și a cabinei de vot în capătul opus al sălii a fost clar o manevră de a se controla cine și cum votează. Liberalii, lăsați singuri în barca lor cu 15 consilieri (dintre care unul și-a anulat votul, deci până la urmă fiecare votează cum vrea) n-au avut ce și cui să arate. În schimb ceilalți mai aveau puțin și își lipeau buletinele de vot pe frunte ca să nu mai fie discuții. OK, ziceam că nu asta e de comentat. Găsiți imagini cu votul secret ”la vedere” AICI.

Problema a fost că în anumite momente ale ședinței de Consiliu Județean Prahova, anumite persoane din sală, proPSD, au vociferat și uneori au dat și cu huo atunci când vorbeau liberalii. Cea mai vocală era o doamnă în vârstă îmbrăcată în negru și care printre vociferări agita un evantai. Probabil că face parte din trupele de pensionari dăruiți trup și suflet PSD-ului. Sau o fi venit din convingere, ședința fiind publică și s-o fi săturat femeia să-i înjure pe puștii care sparg semințe la scara blocului. O veți observa în filmarea de mai jos, n-aveți cum s-o ratați.

Niciunul dintre președinții de ședință (că au fost doi la un moment dat) nu a avut nicio reacție. Pentru că. Ori n-au avut curaj, ori asta va fi o practică obișnuită la CJ de acum încolo. Cea mai bună soluție e să se facă galerii ca la fotbal care să se înjure în timpul ședinței. Măcar știm cum stăm și unde.

Da, a fost ca pe maidan, ca la piață, ca la coadă la butelii când te păruiai cu vecinul din față sau din spate. Știu că politica în sinea ei nu este elegantă și se tot dovedește de atâția ani. Dar să faci un circ și mai mare din circul mai mic deja confirmă că tu ca politician nu ai absolut niciun respect pentru fraierii ăia care au votat ca să se schimbe ceva.

Data viitoare poate aruncați și cu ouă sau roșii stricate. Dacă ăsta-i începutul noului Consiliu Județean, finalul cum va fi?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here