Raul Petrescu (foto sus), directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, a solicitat o primă de aproximativ 5.000 de euro pentru performanțele pe care le-a avut la conducerea instituției anul trecut. Patru din șase membri ai Consiliului de Administrație au considerat că merită prima și i-au aprobat-o.

La începutul lunii mai, Raul Petrescu a înaintat către Consiliul de Administrație al RASP referatul nr. 2730/05.05.2020 prin care solicita să i se aprobe o primă în valoare de trei salarii medii brute lunare în sumă totală de 23.982 lei (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea). Petrescu solicita Consiliului de Administrație să analizeze execuția obiectivelor și a indicatorilor de performanță financiari pentru exercițiul încheiat la 31 decembrie 2019. Cu alte cuvinte, Raul Petrescu este de părere că a performat la conducerea Regiei în 2019 și merită această primă.

 

De aceeași părere se pare că sunt și patru din cei șase membri ai Consiliului de Administrație prezenți la ședința din 7 iulie, care i-au aprobat cererea de primă, cu mențiunea că urmează să fie încheiat un act adițional menit să înlăture orice interpretare cu privire la articolul din contractul de mandat al directorului care face referire la prime (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea).

Ca fapt divers, la punctul doi pe ordinea de zi a ședinței, imediat după discuția privind prima directorului, Consiliul de Administrație i-a aprobat acestuia un concediu, probabil pentru a-i da ocazia să cheltuie banii primiți pentru rezultatele bune.

Ziarul Incomod a publicat referatul prin care Raul Petrescu solicită primă încă din luna mai, a doua zi după ce l-a înaintat Consiliului de Administrație. La acel moment, l-am întrebat pe Raul Petrescu de ce consideră că merită această primă, dacă este de părere că a făcut performanță la conducerea RASP, dar nu a răspuns. Prima de merit vine în contextul în care anul trecut, când Petrescu consideră că a performat, primarul Adrian Dobre a făcut plângere penală acuzând că RASP a girat facturi fictive ale operatorului de salubritate Rosal.

RASP are rolul de a monitoriza lucrările executate în oraș de operatorii care au contract cu municipalitatea. Practic, RASP verifică dacă lucrările au fost efectuate, le confirmă dacă este cazul, apoi primăria le plătește. În contextul în care în ultimii ani municipalitatea a plătit facturi record pentru salubritate către firma Rosal, primarul Adrian Dobre explica anul trecut că a descoperit lucrări fictive în ceea ce privește salubritatea, care în realitate nu erau prestate, dar erau confirmate de RASP ca fiind efectuate și apoi plătite de primăria Ploiești către Rosal. Citește detalii aici!

Recent, ziarul Incomod a mai publicat o serie de documente care arată că aproape 40 de utilaje ale operatorului de salubritate sunt stricate, unele dintre acestea nemaiputând fi reparate. Acest fapt explică de ce operatorul este incapabil să își efectueze activitatea corespunzător, neavând fizic suficiente utilaje pentru a face curățenie în Ploiești.

Vezi documentele aici!

După ce ziarul Incomod a publicat documentele care arată că aproape 40 de utilaje ale operatorului sunt stricate, consilierii locali liberali au solicitat în timpul unei ședințe efectuarea unui control la Rosal. Nici unul dintre ceilalți consilieri prezenți, primarul sau cei doi viceprimari nu a catadicsit să se arate dornic să facă acest control. Mai mult decât atât, reporterii ziarului Incomod au încercat să-l contacteze pe Raul Petrescu, directorul RASP, pentru a-l întreba când a efectuat ultimul control la Rosal, dar acesta nu a răspuns la apel, iar mesajele pe care i le-am dat au fost citite și ignorate.

Explicația faptului că Raul Petrescu, în calitate de director al RASP, refuză să controleze corespunzător activitatea Rosal este extrem de simplă: Raul Petrescu este bun prieten cu directorul Rosal Prahova, Cătălin Ioniță (foto dreapta, cei doi).

Încă de când Raul Petrescu era viceprimar, era cunoscut faptul că era prieten cu Ioniță și chiar a fost menționat într-un denunț în care este acuzat că a făcut trafic de influență pentru Ioniță. Un director din Primăria Ploiești a formulat un denunț în care a detaliat cum a fost chemat de Petrescu în birou unde se afla și Cătălin Ioniță și că Raul Petrescu, viceprimar la acel moment, i-a cerut să-i dea contracte lui Ioniță pentru a-și păstra postul.

Pe lângă faptul că Petrescu refuză să verifice dacă Rosal dispune de toate utilajele necesare curățeniei publice, asumate prin contract, instituția condusă de acesta este acuzată inclusiv că a girat facturi fictive ale firmei conduse de Ioniță. Astfel, oamenii din subordinea lui Raul Petrescu nu au verificat corespunzător lucrările raportate de Rosal sau au închis ochii când au descoperit că acestea nu erau prestate în realitate. Deși era treaba inspectorilor RASP să le descopere, au fost descoperite de primarul Adrian Dobre și de Curtea de Conturi în urma unui control, dar și de ziarul Incomod care a publicat mai multe documente vădit măsluite pentru ca facturile de curățenie să fie umflate.

Raul Petrescu și Cătălin Ioniță sunt legați de prietenie și de bani. Documentele arată cum îi leagă banii, fotografiile cu ei doi la diverse petreceri și evenimente arată prietenia. Vezi aici o serie de fotografii cu cei doi!

În ciuda tuturor scandalurilor în care a fost implicat, adesea cu iz penal, Raul Petrescu dă dovadă de încredere în forțele proprii și consideră că a făcut performanță și că merită 5.000 de euro primă și un concediu. Mai grav este că și mai bine de jumătate din membrii Consiliului de Administrație ai RASP, instituție subordonată primăriei, îi dau dreptate și i-au aprobat cererile.

1 COMENTARIU

  1. vă dați seama în ce țară trăim ?dacă un condamnat definitiv pentru corupție ,adică un escroc,ajunge director apoi sfidează comunitatea cu impertineța de a susține că merită prima de 25 000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here